FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Νίκος Καράμπελας: «Θα παίρναμε το πρωτάθλημα αήττητοι»

Ημερομηνία: 11-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο αρχισκόρερ του Αίαντα και της Α1 Κατηγορίας μιλά για το φετινό πρωτάθλημα και την θριαμβευτική πορεία των «κόκκινων» της Γαστούνης

Στα 25 του χρόνια, ο Νίκος Καράμπελας  αναδείχτηκε για πρώτη φορά αρχισκόρερ της Α1 Κατηγορίας Ηλείας κι επιπλέον πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με τον Αίαντα Γαστούνης. Μια εξαιρετική σεζόν για τον Αμαλιαδίτη επιθετικό, ο οποίος χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος. Μάλιστα, φέτος σκόραρε σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι…

Ο Καράμπελας ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Αστέρα με προπονητή τον Λύσανδρο Τζαβάρα και σε ηλικία 17 ετών έπαιξε για πρώτη φορά στην Α1 Κατηγορία με τη Νίκη Τραγανού, για ένα χρόνο, με προπονητή ξανά τον Λ. Τζαβάρα αρχικά και από το μέσο εκείνης της σεζόν τον Κώστα Λούσκο. Εν συνεχεία πήγε για δύο σεζόν στο Χάβαρι με προπονητή το Νίκο Γκρίλλα και ακολούθησε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων για τρία χρόνια, εκεί όπου άρχισε να διαφαίνεται ακόμα περισσότερο το ταλέντο του, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Δούμα. Τη σεζόν 2018-2019 ξεκίνησε στον Ηλειακό Βαρθολομιού, στην Α2 Κατηγορία, όπου σκόραρε 10 φορές και το Γενάρη του 2019 επέστρεψε στην Α1 Κατηγορία και δη στον Αίαντα, που έδινε μάχη για την παραμονή και συνέβαλε και αυτός στην επίτευξη του στόχου, σκοράροντας συνολικά τρεις φορές και μάλιστα στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Λ. Αστέρα στο Σκουροχώρι, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, που σηματοδότησε την παραμονή στην κατηγορία (0-1). Το καλοκαίρι του 2019 ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κόκκινους» της Γαστούνης και τη φετινή σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ της Α1 με 21 γκολ.

Ο Νίκος Καράμπελας σε συνέντευξή του στην «Πρωινή», μίλησε για τη φετινή σεζόν που διεκόπη λόγω κορονοϊού, για τη θριαμβευτική πορεία του Αίαντα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

-Καταρχάς, θεωρείς ότι η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ήταν επιβεβλημένη λόγω του κορονοϊού;

«Θεωρώ πως ήταν επιβεβλημένη, καθώς δεν γίνεται να ρισκάρουμε την υγεία μας για το ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο εμείς που είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο».

-Θα ήθελες, όμως, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι;

«Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ώστε να αναδειχτούμε πρωταθλητές μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν άλλωστε το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και πιστεύω πως θα παίρναμε το πρωτάθλημα αήττητοι. Το πιο σωστό όμως, όπως προείπα, ήταν να διακοπεί το πρωτάθλημα, καθώς η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Το να ολοκληρωνόταν μέσα στο καλοκαίρι θα ήταν πολύ δύσκολο. Μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου ο καθένας μας έχει την εργασία του, πολλοί παίκτες δουλεύουν βράδυ ή φεύγουν σε τουριστικές περιοχές για δουλειά. Κι επιπλέον είναι  πολύ δύσκολο να παίζεις με 35-40 βαθμούς θερμοκρασία».

-Πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα. Ήσασταν εξαρχής το φαβορί για τον τίτλο. Πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτή η πολύ καλή πορεία του Αίαντα;

«Από την αρχή όλοι οι παίκτες δέσαμε μεταξύ μας. Αρκετοί παίκτες είχαν ξαναπαίξει μαζί, είχαμε τρεις-τέσσερις με εμπειρία πρωταθλητισμού, Αρβανίτης, Δούλος, Σταθάτος, Μπουρούκης και άλλα 10-12 παιδιά που ήταν σε καλό επίπεδο, ώστε να βοηθήσουν και να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Ήμασταν ένα κράμα εμπειρίας και ταλέντου. Είχαμε πολύ καλό ρόστερ και ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα. Δουλέψαμε πολύ υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, που έχει εμπειρία πρωταθλητισμού και μας τη μετέδωσε και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο».

-Ποια ομάδα θεωρείς ότι ήταν η πιο απειλητική για σας στη διεκδίκηση του τίτλου;

«Θεωρώ πως καμία ομάδα δεν μπορούσε να μας απειλήσει, διότι όπως δείξαμε, πήγαμε σχεδόν σε όλες τις έδρες και κερδίσαμε».

-Η Δόξα, όμως, ήταν κοντά σας βαθμολογικά, μόλις 4 βαθμούς πίσω σας και είχε και αυτή πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Όντως η Δόξα είχε κι αυτή μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έφτανε στο σημείο να πάρει το πρωτάθλημα από εμάς».

-Ποιο παιχνίδι πιστεύεις ότι ήταν το πιο δύσκολο από αυτά που δώσατε φέτος;

«Το πιο δύσκολο ήταν με την Προοδευτική στη Μανολάδα (0-0), καθώς ήταν η μόνη ομάδα που μας έκανε πολλές ευκαιρίες για γκολ και ο Κουρλός μας κράτησε όρθιους. Όπως και το ματς στο Επιτάλιο (1-1) ήταν δύσκολο. Ο Αλφειός προηγήθηκε και ισοφαρίσαμε στο 60΄».

-Για πρώτη φορά φέτος αναδείχτηκες πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Τι περισσότερο έδωσες σε σχέση με άλλες σεζόν και πόσο σε ευνόησε το γεγονός ότι είχες δίπλα σου παίκτες πολύ καλούς δημιουργούς, όπως ο Σταθάτος, o Δούλος,  ο Μπατζακόπουλος, ο Γκίνης, ο Μπουρούκης και τα υπόλοιπα παιδιά;   

«Καταρχάς, φέτος είχα πολύ καλούς συμπαίκτες. Δεν γίνεται να μη βάλεις τόσα γκολ όταν έχεις δίπλα σου Δούλο, Σταθάτο, Μπατζακόπουλο, Μπουρούκη, Γκίνη… Δούλος και Σταθάτος, κυρίως, μου έδωσαν πολλές ασίστ. Επιπλέον, φέτος η ομάδα δεν στηριζόταν σε 3 παίκτες. Ήταν γεμάτη, είχε πλουραλισμό μεσοεπιθετικά και δεν ήμουν το επίκεντρο για τους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να είμαι πιο απελευθερωμένος».

-Πώς ήταν το κλίμα στον Αίαντα; Υπήρχε πίεση και άγχος για τη διεκδίκηση του τίτλου;

«Δεν είχαμε άγχος, ήμασταν όλοι σίγουροι πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε πολύ καλό κλίμα από την αρχή ως το τέλος. Σε κανένα ματς δεν είχαμε πίεση. Η Διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε, όπως και ο φίλαθλος κόσμος της Γαστούνης».

-Σε προσωπικό επίπεδο, θες να συνεχίσεις στον Αίαντα; Έχετε συζητήσει ήδη την ανανέωση της συνεργασίας σας;

«Πέρυσι, με κράτησε στην ομάδα ο κ. Σπύρος Μπίρμπας και όπως φάνηκε τον δικαίωσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σπ. Μπίρμπα, τον Γιώργο Μπίρμπα και όλη τη Διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή για τη συνεργασία που είχαμε. Τώρα, για τη νέα σεζόν, είναι ακόμα νωρίς, αλλά εφόσον υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ μας, δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα, πιστεύω πως θα μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία μας».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου στο ποδόσφαιρο; Θεωρείς ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε εθνικές κατηγορίες και δη στη Γ΄ Εθνική;

«Κανείς παίκτης δεν θα έλεγε “όχι” να αγωνιστεί σε μια εθνική κατηγορία. Η Γ΄ Εθνική, απ’ ότι έχω δει, δεν έχει το επίπεδο που είχε παλιότερα. Όμως, εφόσον είναι ερασιτεχνική, προέχει η εργασία και σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να συνδυάσεις την εργασία και το ποδόσφαιρο στη Γ΄ Εθνική, λόγω των μακρινών μετακινήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος