FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος: «Μπορούσαμε να πάρουμε τίτλο φέτος»

Ημερομηνία: 25-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο αρχηγός της Δόξας Ν. Μανολάδας μιλά στην «Πρωινή» για τη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο

 

Η Δόξα Ν.Μανολάδας ήταν φέτος από τις ομάδες που ξεχώρισαν τόσο στο πρωτάθλημα της Α1 DEDALOS SECURITY, όπου ήταν σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο κυνήγι του Αίαντα όσο και στο Κύπελλο Ηλείας, όπου έφτασε στα ημιτελικά.

Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, γέννημα-θρέμμα της Δόξας, ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Σε ηλικία 23 ετών φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αυτό -αν μη τι άλλο- λέει πολλά τόσο για την ποδοσφαιρική του αξία όσο και για τον χαρακτήρα του. Ένας παίκτης χαμηλών τόνων, που δουλεύει πολύ από μικρός και εξελίσσεται συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι από 18 ετών είναι βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ηλείας, αγωνιζόμενος κατά βάση ως δεξί μπακ-χαφ. Βασικός με την Προοδευτική σε ηλικία 18 ετών, για δύο σεζόν (2014-2016) και βασικός τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη Δόξα, έχοντας φέτος αγωνιστεί σε 20 από τα 22 παιχνίδια του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας και δύο γκολ.

Ο Δημητρόπουλος μιλά σήμερα στην «Πρωινή» για τη φετινή πορεία της Δόξας και τονίζει πως η ομάδα θα μπορούσε να πάρει έναν τίτλο φέτος, ενώ παράλληλα δηλώνει πιστός στρατιώτης των «αετών» καθώς θέλει να μείνει για πάντα στην ομάδα του χωριού του.

-Πώς κρίνεις τη φετινή πορεία της Δόξας; Περιμένατε να είστε τόσο δυνατοί και σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας;

«Στόχος μας όταν χτίστηκε η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι ήταν να μπούμε στην τετράδα. Ο προπονητής μας, ο κ. Γιώργος Λαγός, έφτιαξε ένα πολύ καλό σύνολο με καλούς παίκτες και πολύ καλά παιδιά και η ομάδα πήγε εξαιρετικά μέχρι και το Φλεβάρη που διεκόπη το πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ήμασταν τόσο ψηλά σημαίνει πολλά τόσο για την αξία της ομάδας μας όσο και για το χωριό μας. Πιστεύαμε στην ομάδα μας κι εγώ προσωπικά πάρα πολύ, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

-Πόσες πιθανότητες θεωρείς ότι είχατε για τον τίτλο καθώς ο Αίας ήταν πολύ δυνατός και σταθερά πρώτος και αήττητος.

«Το πρωτάθλημα θα παιζόταν, μεταξύ άλλων, και στο ντέρμπι με τον Αίαντα στην έδρας μας. Αν κερδίζαμε θα μειώναμε στον ένα βαθμό και από κει και πέρα όλα θα μπορούσαν να γίνουν. Ο Αίας είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Είχε πιο πολλούς παίκτες και πολύ καλή οργάνωση, αλλά είχαμε κι εμείς τις δικές μας πιθανότητες για τον τίτλο. Η Δόξα είναι πολύ δυνατή τα τελευταία 8-10 χρόνια και όποιος παίζει αντίπαλός μας φοβάται!».

-Πιστεύατε στον τίτλο, μιλάγατε μεταξύ σας για το σενάριο να φτάσετε στον τελικό των πλέι-οφ ή για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Από τη στιγμή που ήμασταν 4 βαθμούς πίσω από τον Αίαντα και είχαμε να τον αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας στο β΄ γύρο, εννοείται πως το συζητάγαμε. Εφόσον αποκλείσαμε τον περσινό κάτοχο του Κυπέλλου, τον Ξενοφώντα, μια πολύ δυνατή ομάδα, ήμασταν στο κόλπο και για το Κύπελλο. Έναν από τους δύο τίτλος θα μπορούσαμε να τον πάρουμε φέτος».

-Ο προπονητής σας, ο Γιώργος Λαγός, πόσο σας έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια που είναι στη Δόξα;

«Ο κ. Λαγός είναι εξαιρετικός προπονητής. Κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Δεν είναι απλά προπονητής και τέλος. Προσπαθεί να λύνει ό,τι πρόβλημα παρουσιάζεται στην ομάδα, μέσα από την επαφή του με τη Διοίκηση. Βοηθάει γενικά την ομάδα. Φέρνει παίκτες καλούς, ενώ είναι καλός και στο ψυχολογικό κομμάτι. Είναι λίγο “φωνακλάς” αλλά αυτό το κάνει διότι είναι τελειομανής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, την επόμενη μέρα από τον αγώνα με τον Ξενοφώντα που κερδίσαμε 4-1 και νικάγαμε 4-0 στο μισάωρο, μας έβαλε τις φωνές επειδή χαλαρώσαμε στο β΄ ημίχρονο!».

-Η Δόξα Ν.Μ. θεωρείς πως κάποια στιγμή μπορεί να επιστρέψει στη Γ΄ Εθνική; Υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις για να το κάνει;

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν. Αυτό που έχει γίνει με τον κορονοϊό έχει κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Η Διοίκηση αποτελείται από λίγα άτομα. Τρία άτομα που τρέχουν πολύ για την ομάδα κι άλλα τρία που βοηθούν πολύ χωρίς να φαίνονται. Θα έπρεπε να βοηθούν περισσότεροι άνθρωποι την ομάδα. Ο Πρόεδρος, ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και έχει βοηθήσει πάρα πολύ τη Δόξα ώστε να είναι σε αυτό το επίπεδο, όπως φυσικά και η Μαρίνα Πρίφτη».

-Για τη νέα σεζόν ποια προοπτική υπάρχει; Θα πατήσετε στα ίδια χνάρια με φέτος, δηλαδή να περιμένουμε εκ νέου μια δυνατή Δόξα;

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή στη Ν. Μανολάδα. Λόγω κορονοϊού τα έσοδα από τη σοδειά είναι λιγότερα και οι χορηγίες θα είναι μικρότερες. Προς το παρόν είναι δύσκολο να πούμε πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του χρόνου, αλλά θεωρώ πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις ομάδες και όλο τον κόσμο».

-Όσον αφορά εσένα, ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Μου αρέσει να παίζω στη Δόξα. Δεν θέλω να φύγω ποτέ, είναι η ομάδα του χωριού μου και θέλω να παίζω πάντα γι’ αυτή. Θέλω κάθε χρόνο να είμαστε δυνατοί, μέσα στους στόχους μας και ψηλά στη βαθμολογία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος