FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο και με θέματα της ΠΕ Ηλείας: Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό & η κλειστή δομή στο Επιτάλιο

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το φλέγον θέμα του σχεδιασμού εγκατάστασης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βεβαίως ό,τι αφορά την Ηλεία και τον σχεδιασμό για κλειστή δομή μεταναστών στο Επιτάλιο, θα συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι,  κατόπιν επερώτησης του πρώην αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Ηλείου περιφερειακού συμβούλου Πάνου Μπράμου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων  η  σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τον συντονισμό πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το  σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για το  2021 κ.α.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία  απόφαση θα ληφθεί για την προένταξη της μελέτης με τίτλο:

«Γεωτεχνική μελέτη και έρευνα για την ωρίμανση της μελέτης του έργου : Βελτίωση  Επαρχιακής οδού Δάφνη – Ε.Ο. 111 στο τμήμα Κεραμιδιά-Εφύρα».

– Έγκριση τρόπου ανάθεσης της τεχνικής υπηρεσίας για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και τη δημοπράτηση του έργου: Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας»

-Έγκριση τρόπου ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης υδατορέματος «Λαγκάδι» εντός Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου Δήμου Ήλιδας»,

-Έγκριση Α. αποδοχής του τροποποιημένου προϋπολογισμού ποσού (6.216.334,58€) της πράξης με τίτλο «αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019» -κοινωνική σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας

Β. αναγκαιότητας διενέργειας δαπάνης για τη σύναψη συμβάσεων για το  ίδιο έργο στήριξης απόρων. Τα δύο αυτά θέματα θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος