FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε προχθές το ΣΤΟ Κρεστένων: Στο επίκεντρο τα οικόπεδα «πυριτιδαποθήκες»

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Απαραίτητη η άμεση υλοποίηση της κοινωφελούς εργασίας, επισημαίνει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

Όλα τα ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική προστασία, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Κρεστένων στον χώρο της μαθητικής εστίας της πόλης.

Η φετινή χρονιά, λόγω κορονοϊού, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που καθιστούν πιο δύσκολη την υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων πρόληψης, με συνέπεια άπαντες να είναι σε εγρήγορση.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως η καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα και τια άδειες ειδικού σκοπού λόγω κορονοϊού, έχουν «δέσει» τα χέρια της δημοτικής αρχής.

«Χαιρετίσαμε την απόφαση της Πολιτείας να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και να ιδρύσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Ανδρίτσαινα. Με όλη αυτήν την κατάσταση, όμως, δεν προχώρησε η κοινωφελής εργασία, με αποτέλεσμα να μην έχουμε στη διάθεσή μας 73 άτομα προσωπικό, που θα μας βοηθούσαν να κάνουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιπυρική μας προστασία, όπως τα περίπολα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες και τα μηχανήματα δουλεύουν, ενώ από Δευτέρα προσλαμβάνουμε και κάποιο προσωπικό.Από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινάμε τις επαφές με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να δούμε τις ομάδες πυρασφάλειας, την ικανότητα των παιδιών που ορίζουν, να αρχίσουμε τον διάλογο, τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, καθότι με τον Ιόλαο έχουμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου», τόνισε ο κ. Μπαλιούκος και πρόσθεσε ότι λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, έχουν μείνει ακαθάριστα τα περισσότερα οικόπεδα των ετεροδημοτών.

«Περιμένουμε την Κυριακή την κάθοδο ετεροδημοτών, καθώς μέχρι τώρα είχαν απαγορευτεί οι μετακινήσεις εκτός νομού, για να δούμε την κινητικότητα σε σχέση με τον καθαρισμό των οικοπέδων. Σχεδόν σε κάθε χωριό είναι 50 σπίτια και κήποι, που είναι “πυριτιδαποθήκες”. Εμείς καθημερινά διαπιστώνουμε, καταγράφουμε και αποστέλλουμε σημειώματα στους ιδιοκτήτες.Αν βρέξει την Πέμπτη, θα πάρουμε μια ανάσα για 20 μέρες. Όμως η λύση θα ήταν να μας δώσουν την Κοινωφελή Εργασία», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος