FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Π.Π. Δήμου Πύργου: Θα κηρυχθεί εκ νέου σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 22-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Παρεμβάσεις από μηχανήματα δήμου και ιδιωτικά

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα ενώ νωρίς χθες το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές του δήμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, το γεφύρι στο Κουζούλι που είχε ως συνέπεια να κλείσει ο δρόμος, οι πτώσεις τοίχων αντιστήριξης σε Αρβανίτη, Χειμαδιό και αλλού, υπερχειλίσεις όλων των αποστραγγιστικών τάφρων κατά τη διαδρομή τους προς τη θάλασσα… Τόνισε ωστόσο, ότι η έγκαιρη παρέμβαση συνεργείων του δήμου απέτρεψαν την πλημμύρα στις Εργατικές Κατοικίες της Κατακόλου καθώς μηχανήματα δημιούργησαν εκτροπή των υδάτων ενώ πρόλαβαν και την πλημμύρα στο Νοσοκομείο. «Τα μηχανήματα του Δήμου και η Πολιτική Προστασία επιχειρούσαν όλη νύχτα και συνεχίζουν να παρεμβαίνουν ενώ έχουν οργανωθεί τα κλιμάκια των Μηχανικών και της Πρόνοιας διενεργώντας αυτοψίες για τη διαπίστωση ζημιών σε υποδομές και κτίρια αλλά και σε σχέση με οικοσκευές. Επιπλέον, κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα, και αμέσως έχουμε δώσει εντολή τηρώντας τις διαδικασίες, να αξιοποιηθούν ιδιωτικά μηχανήματα για άμεση παρέμβαση» είπε ο κ. Αντωνακόπουλος και πρόσθεσε ότι απέστειλε εκ νέου αίτημα κήρυξης του Δήμου Πύργου σε έκτακτη ανάγκη, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία που εκκρεμούσε από τις προηγούμενες πλημμύρες της 4ης Οκτωβρίου. «Είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τα Υπουργεία. Η κατάσταση ελέγχεται, το δελτίο καιρού είναι αισιόδοξο αλλά από Δευτέρα έχουμε επαναφορά ακραίων φαινομένων».

Σημείωσε ακόμα ότι έχει οργανωθεί στο Δήμο κλιμάκιο από υπαλλήλους το οποίο δέχεται αιτήσεις για ζημιές ώστε να έχουν και μια συνολική αποτίμηση των καταστροφών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος