FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση με μέλη του Σ.Φ.Ι.Π.Ο.Π. είχε η Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 02-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με παρέμβασή της αναστέλλεται η απαγόρευση κυκλοφορίας ιστορικών οχημάτων

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιδιοκτητών Παλαιών Οχημάτων Πελοποννήσου (ΣΦΙΠΟΠ)  πραγματοποίησε ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς η τ. Βουλευτής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Αντικείμενο συζήτησης η  έκδοση της τροποποιημένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, που αφορά στον επανακαθορισμό του χαρακτηρισμού των ιστορικών οχημάτων («αντίκες») και τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας τους, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες κλασσικών αυτοκινήτων.

Μια απόφαση που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Αυγερινοπούλου “μεταξύ άλλων, ακυρώνει τη διεθνή ταυτότητα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικού Αυτοκινήτου (FIVA), για όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 1970 και μετά, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να μπουν στη διαδικασία, της επανεκτίμησής τους, από ειδική επιτροπή, που θα συσταθεί στην Ελλάδα, από το Υπουργείο Μεταφορών και άλλους φορείς”.

“Το γεγονός αυτό -εξήγησε η κ. Αυγερινοπούλου – δεν σημαίνει μόνο απαγόρευση της κυκλοφορίας τους, αλλά καθιστά και παράνομες τις πινακίδες που κατέχουν σήμερα, ως Ιστορικά Αυτοκίνητα (Ι.Ο.) και τις οποίες απέκτησαν από τη FIVA και την Ελληνική Λέσχη Παλιών Αυτοκινήτων, που ήταν αρμόδια να διαθέτει τέτοιου είδους πινακίδες στην Ελλάδα”.

Ήδη η κ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με την Γενική Γραμματεία Μεταφορών ζητώντας και πετυχαίνοντας την επιτάχυνση έκδοσης εγκυκλίου για την αναστολή εφαρμογής της ΚΥΑ σε ότι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων μέχρι την σύσταση της προβλεπόμενης επιτροπής και τη συνολική επανεξέταση των οχημάτων, τουλάχιστον ως τις αρχές Ιουλίου 2019. Συνεπώς έως τότε οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων μπορούν να κυκλοφορούν με τις πινακίδες που ήδη διαθέτουν.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε ακόμα την βελτίωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου προς όφελος όλων των ιδιοκτήτων ιστορικών οχημάτων, και όχι μόνο όσων μετέχουν σε αγώνες, ενώ δεσμεύθηκε για την αποστολή σχετικού υπομνήματος στον τομεάρχη υποδομών της Ν.Δ. κ. Καραμανλή. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και των χρονολογιών που ορίζει η ΚΥΑ, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη διεθνή ταυτότητα ιστορικού αυτοκινήτου, αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος