FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Λυμπέρη με Πρύτανη Β. Κυριαζοπούλου παρουσία Φαρμάκη: Το «μπαλάκι» στο Υπ. Παιδείας για το μέλλον του τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 23-12-2019 | Συντάκτης:

Το … «μπαλάκι» στην Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει συστήσει το Υπουργείο Παιδείας, «πέταξε» η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου αναφορικά με το μέλλον του τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα. Στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο μεταξύ της κ. Κυριαζοπουλου και του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη αλλά και του αντιπρύτανη Νικόλαου Καραμάνου, συζητήθηκε η κατάσταση και οι δυνατότητες εξέλιξης του τμήματος Γεωπονίας της  Αμαλιάδας ενώ ο Δήμαρχος παρουσίασε το ιστορικό του τμήματος, την προσφορά και τις επενδύσεις που έχει κάνει ο Δήμος Ήλιδας με τη μεταβίβαση του συνόλου των υποδομών του καθώς επίσης και της κάλυψης των υποδομών φοιτητικής Εστίας και συμπληρωματικών αιθουσών και Εργαστηρίων για τις οποίες είχε εξασφαλισθεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο όμως διαγράφηκε τον Απρίλιο του 2019.

Η Πρύτανης δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει ήδη συστήσει θα είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον της επιστημονικής εξέλιξης και διασύνδεσης των Πανεπιστημίων της χώρας.

Ο Δήμαρχος έδωσε την υπόσχεση ότι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος θα είναι καλύτερες, καθώς οι υποδομές αυτές θα βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος. Επίσης διαβεβαίωσε πως θα συμβάλει με κάθε μέσο και με όποιον τρόπο χρειαστεί στην υποστήριξη του τμήματος Γεωπονίας, του οποίου η λειτουργία είναι καθοριστική για ολόκληρο το Νομό Ηλείας, που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες όπως είπε την πιο δυναμική Αγροτική Οικονομία. Έχει άλλωστε αποδειχθεί πως το τμήμα, τόσο κατά τη λειτουργία του ως Τ.Ε.Ι., όσο και ως Πανεπιστημιακό την τρέχουσα χρονιά είναι εξόχως ανταγωνιστικό, όπως φαίνεται από τις προτιμήσεις των υποψηφίων που υπερκαλύπτουν τις διαθέσιμες θέσεις επιτυχόντων με αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε επίσκεψη της Πρυτάνεως και του Αντιπρύτανη στις εγκαταστάσεις του τμήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος