FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο ξανά η Ηλεία στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο: Επανάχρηση αποθηκών ΑΣΟ και Φράγμα Πηνειού στην ημερήσια διάταξη

Ημερομηνία: 23-12-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Συντονισμό αιρετών για τις διεκδικήσεις της Ηλείας προτείνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μ. Αγιομυργιαννάκης

Σε πρώτο πλάνο, μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε από τον Πύργο, βρίσκεται ξανά η Ηλεία καθώς στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφασίζει για σημαντικά θέματα που αφορούν το Νομό. Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής, έχουν συμπεριληφθεί και θα συζητηθούν η ανάθεση σε Τεχνικό Σύμβολο της ωρίμανσης των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου επανάχρηση εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου, η Προγραμματική σύμβαση  με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την καταγραφή και τον έλεγχο λειτουργίας και συμπεριφοράς του Φράγματος Πηνειού, αξιολόγηση μετρήσεων και προτάσεις, η Βελτίωση οδού από Κεραμιδιά έως Εφύρα προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ και το έργο Αρχαία Πίσσα, Λάλα (Άγιος Νικόλαος-διασταύρωση Πεύκα) προϋπολογισμού  7.500.000 ευρώ.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, επισημαίνει ότι τα θέματα αυτά αποτελούσαν αιτήματα της Ηλείας που έρχονται από πολύ παλιά και σίγουρα βελτιώνουν τις υπάρχουσες υποδομές. «Ο δρόμος  Αμαλιάδα –Χάβαρι- Σιμόπουλο- 111.που συνδέει  τους δυο Εθνικούς δρόμους  Πάτρα-Πύργος και Πάτρα- Τρίπολη μέσω Πηνείας, μετά την νέα προσθήκη Κεραμιδιά- Εφύρα, κουμπώνει τα ενδιάμεσα τμήματα, αλλά για να ολοκληρωθεί θέλει να γίνουν τα τμήματα α) παράκαμψη Αι Γιάννη και Χαβαρίου και β) Σιμόπουλο- Σκλήβα-111, για τα οποία δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προεργασία. Το Φράγμα Πηνειού πέρα από οικονομικό πνεύμονα της περιοχής πρέπει να αναδειχθεί και σε Οικολογικό-Αθλητικό-Τουριστικό Κέντρο με εγκαταστάσεις Υδατοδρομίου, σε συνδυασμό με την Αρχαία Ήλιδα, το Θέατρο, το Μουσείο και το Κάστρο  Χλεμούτσι. Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από την Αχαΐα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπογειοποίηση όλου του αρδευτικού  δικτύου και η άρδευση και Ύδρευση όλης της Βόρειας Ηλείας. Για τους λόγους αυτούς κάθε εργασία που αποβλέπει στη συντήρησή του και την ασφαλή λειτουργία του υπηρετεί όλους τους παραπάνω σκοπούς.

Το τμήμα Αρχαία Πίσσα –Λάλα βοηθάει την ορεινή  και εγκαταλειμμένη Ηλεία που μαραζώνει και ταλαιπωρείται με την παντελή έλλειψη απλών πραγμάτων, όπως ένα Α.Τ.Μ, και αναγκάζει τους κατοίκους να την εγκαταλείπουν. Ο δρόμος Ολυμπία- Τρίπολη είναι καιρός πια να μπει στο άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο του Νομού μας.

Καμία Εξουσία δεν θα δράσει ως αυτόματος Πιλότος  αν εμείς οι Αιρετοί: 1)Τοπικά Συμβούλια και Πρόεδροι 2)Δημοτικά Συμβούλια και Δήμαρχοι Ηλείας 3)Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες 4)Βουλευτές 5)Φορείς  και 6) Ενεργοί Πολίτες, δεν κινητοποιηθούμε συντονισμένα μακριά από τοπικισμούς και ηγεμονισμούς, φτάνει πια αρκετά στερηθήκαμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκαν και δεν μας δόθηκαν και με δικιά μας ευθύνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων