Συνάντηση δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με Πανεπιστημιακούς για το ΤΕΦΑΑ
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”101501″ img_size=”full”][vc_column_text]
Συνάντηση με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας που κατάγονται από τον Πύργο είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το μείζον θέμα της ίδρυσης τμήματος ΤΕΦΑΑ στην πόλη του Πύργου.
Ο δήμαρχος Πύργου, χαρακτήρισε το κλίμα της συζήτησης “πολύ γόνιμο και εποικοδομητικό. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε μια σειρά ουσιαστικών συμπερασμάτων που άπτονται της πραγματικότητας, όπως:
– Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι εξής σχολές ΤΕΦΑΑ: Κομοτηνής, Σερρών, Τρικάλων και Αθηνών. Οπότε παρατηρείται μια ανισομερή κατανομή σε βάρος της Πελοποννήσου και της Νοτίου Ελλάδας εν γένει.
– Κάθε χρόνο το ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ενώ ξεκινά με 150 περίπου σπουδαστές φτάνει μετά την έγκριση μεταγραφών από φοιτητές της νοτίου Ελλάδας – επιτυχόντες στις σχολές εκτός Αθηνών – τους 300 φοιτητές. Άρα χρειάζεται ακόμη μια δομή ΤΕΦΑΑ στη νότια Ελλάδα.
– Μεγάλος αριθμός φοιτητών προέρχεται από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Ιόνια νησιά και την Αιτωλοακαρνανία.
– Ο Πύργος ως έδρα ΤΕΦΑΑ έχει το πλεονέκτημα του υγρού στοιχείου δηλαδή θαλασσών και λιμνών στο πλαίσιο της προωθούμενης “γαλάζιας ανάπτυξης”. Ο ναυταθλητισμός και άλλες δραστηριότητες αθλητικής κατεύθυνσης, εξυπηρετούνται καλύτερα στην περιοχή.
– Το αξιακό απόθεμα του Ολυμπισμού έχει ιστορική θεμελίωση στην περιοχή μας. Άρα υπάρχει ελκυστικό γεωγραφικό, μνημειακό, και οικολογικό πρόσημο στην περιοχή για ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού και ανάδειξη στελεχών στον αθλητικό τομέα.
– Υπάρχουν κτίρια και δομές για αθλητική εκπαίδευση καθώς και ικανές και αξιόλογες αθλητικές υποδομές για περεταίρω εκπαίδευση φοιτητών. Επιπλέον σε σύντομο χρόνο από την αποφοίτησή τους οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας καθώς ένα πτυχίο ΤΕΦΑΑ μπορεί να ανοίξει δρόμους προς διάφορες κατευθύνσεις και σε διάφορους τομείς (υγεία με την ευρύτερη έννοια του όρου, παιδαγωγικά, ερευνητικό πεδίο, επιχειρηματικότητα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περαιτέρω τεκμηρίωση των παραπάνω συμπερασμάτων θα ολοκληρωθεί μέσα από την επεξεργασία αριθμητικών και στατιστικών δεδομένων, από τις διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας. Και σύντομα θα γίνει η παρουσίασή τους.
Τέλος, γεγονός παραμένει, ότι το “ισχυρό χαρτί” του Πύργου είναι η προηγούμενη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στην πόλη, όπως και η σχετική απόφαση της Συγκλήτου που είναι σε ισχύ.
Βέβαια αξίζει να τονιστεί με την ευκαιρία, ότι η Δημοτική Αρχή σθεναρά και ανυποχώρητα στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας και παραμονής του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο. Συνεχίζοντας ως γνωστόν να κινείται αδιάκοπα στην κατεύθυνση αυτή, με ανάλογες ενέργειες στο μερίδιο που της αναλογεί.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]