FOLLOW US: facebook twitter

Συναγερμός για φωτιά σήμερα στην Ηλεία – Η Πολιτική Προστασία ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα

Ημερομηνία: 29-07-2019 | Συντάκτης:

Στην κατηγορία ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Νo 3 για πρόκληση φωτιάς, συνεχίζει να βρίσκεται και σήμερα όπως και χθες η Ηλεία, με βάση τις προβλέψεις και το χάρτη Πρόβλεψης Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, απαιτείται από τις εμπλεκόμενες αρχές, απόλυτη ετοιμότητα και αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ενεργειών του Σχεδίου Ξενοκράτης, στις οδηγίες και στις διατάξεις εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας « Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών  πυρκαγιών» και για τον λόγο αυτό πρέπει να ενημερωθούν και όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού που συνεισφέρουν στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Επίσης τίθεται σε  εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λπ. σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, από τις 9 κάθε βράδυ έως τις  6 το πρωί με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας.

Επιπλέον δε, η Αστυνομική Δ/νση Ηλείας δια των Τμημάτων Τροχαίας να λάβει μέτρα τάξης όσον αφορά την στάθμευση στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Ηλία του Δήμου Πύργου, καθόσον γειτνιάζει με πευκόφυτη δασική έκταση και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση διαφυγής. Να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ικανό πλάτος δρόμου για πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου αν απαιτηθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος