FOLLOW US: facebook twitter

Στον «αέρα» 6,7 εκατ. ευρώ για το κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-07-2019 | Συντάκτης:
Δήλωση του νέου δημάρχου Γ. Λυμπέρη στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας-Δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα ανάφερε ο δήμαρχος Χρ. Χροστοδουλόπουλος

Για απώλεια πόρων ύψους 6,7 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για το κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας έκανε λόγο στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας της περασμένης Παρασκευής ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης είπε ότι επικοινώνησε με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΑΤΕΙ Πατρών για να ενημερωθεί σχετικά με τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν ο συγκεκριμένος κωδικός δεν υπάρχει πλέον μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συγκεντρώσει όλους τους πόρους.

«Υλοποιώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, βρήκα τη μελέτη για την κατασκευή των κτιρίων και στη συνέχεια επικοινώνησα με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΑΤΕΙ Πατρών για να δω πού βρίσκεται η χρηματοδότηση. Εκεί μου είπαν πως ο κωδικός έχει διαγραφεί, μετά και την απόφαση του Υπουργείου να μαζέψει όλες τις χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν προχωρήσει», ανέφερε ο κ. Λυμπέρης και στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Σας λέγαμε εδώ και 4 χρόνια πως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η μελέτη γιατί πάντα υπήρχε κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση. Τέσσερα χρόνια δικής σας απραξίας και χάσαμε ένα έργο για το οποίο παλέψαμε», είπε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο σημειώνοντας ότι μέχρι και πριν από τις εκλογές ο κωδικός υπήρχε κανονικά.

«Είχαμε φτάσει με το ΑΤΕΙ στο σημείο να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση και να εντάξουμε και τη μελέτη για την κατασκευή των κτιρίων. Το Υπουργείο Παιδείας όμως δεν ήθελε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες αφού δεν είχαν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουμε με το ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Μέχρι και πριν τις εκλογές ο κωδικός υπήρχε. Σήμερα δεν γνωρίζω εάν έχει διαγραφεί», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος