FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: Στην πανυγειονομική κινητοποίηση στην Αθήνα

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Στην πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση της Τετάρτης 23/10/2019 που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Με ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν ηχηρή παρουσία στην απεργιακή κινητοποίηση και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να διεκδικήσει την χρηματοδότηση και την στελέχωση που του αξίζει.

«Η κατάσταση με τις μετακινήσεις των ιατρών για εφημερία στον Πύργο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρά τις επανειλημμένες  ενοχλήσεις   μας  καμία   κυβερνητική παρέμβαση  δεν έχει γίνει  για να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση με την αφαίμαξη ιατρών. Σε μέρα γενικής εφημερίας είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κάλυψη βασικών ειδικοτήτων. Παρά  τις δεσμεύσεις, για ομαλοποίηση της λειτουργίας του, ο παθολογικός τομέας συνεχίζει να είναι ουσιαστικά ανενεργός. Τα  «εντέλλεσθε»  ακυρώνουν την όποια προσπάθεια προγραμματισμού εφημερίας παθολόγων.  Κάνουμε  για άλλη μια φορά έκκληση  προς την ηγεσία της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.: «Μην συνεχίζετε τις ίδιες  πρακτικές αδιαφορίας ,απαξίωσης και ασφυξίας με τους με τους προκάτοχους σας. Εδώ και τώρα δώστε λύσεις στα  οξυμένα προβλήματα της Νοσηλευτικής μας Μονάδας». Είναι κρίμα όταν γίνεται μια προσπάθεια με τη εγκατάσταση πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων, με την επικείμενη  λειτουργιά της νέας πτέρυγας να στερούμαστε  της υπηρεσίες του δικού μας ιατρικού προσωπικού. Η όποια λύση κάλυψης των κενών μέσω  συμβάσεων με ιδιώτες  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει το βασικό τροφοδότη ιατρών, αλλοιώνοντας το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου μας.

Αγωνιζόμαστε για επιστροφή των μετακινημένων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων-επικουρικών  και προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυτονόμηση Nοσοκομείου Αμαλιάδας, Στελέχωση και χρηματοδότηση, Δημόσια Δωρεάν Υγεία,

Μονιμοποίηση εκτάκτων, Αύξηση μισθών- συντάξεων, Ένταξη στα ΒΑΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος