FOLLOW US: facebook twitter

Η Υγεία στην Ηλεία – Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ο πρώτος αγώνας της Σ.ΦΙ.Ν.Α. είναι εκτός έδρας

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

Η κατάσταση με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι τουλάχιστον ολίγον τι μπλεγμένη.

Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και αυτό που φαίνεται προς τα έξω είναι ότι κάποιοι περιμένουν κάτι ή κάνουν ότι περιμένουν κάτι.

Τα εντέλλεστε καλά κρατούν αλλά μάλλον δεν είναι πλέον πρόβλημα όσο παλιότερα.

Κάποιοι ίσως το πήραν απόφαση αλλά μπορεί και να ελπίζουν ότι ο επόμενος Διοικητής με το που θα αναλάβει θα βγάλει από το μανίκι του γιατρούς και το θέμα θα λήξει.

Και εκεί που είχαμε μια κατάσταση σε αναμονή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ανώνυμο κείμενο με ευχαριστίες στην 6η ΥΠΕ και συγκεκριμένα στον νέο Διοικητή που τελικά πολύ ενδιαφέρεται για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και δεν θα το αφήσει στην τύχη του.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ενεκρίθη «με μεγάλη ταχύτητα έκτακτη χρηματοδότηση 50000€ για τη διασύνδεση των δύο κτιρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας».

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση μας λένε ότι  «θα βοηθήσει επίσης να εισέλθει στη νέα εποχή της ψηφιακής εποχής το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς και να καλύψει κενά στην υποδομή των κτιρίων».

Από αυτήν την ανακοίνωση επίσης μαθαίνουμε ότι ήδη ένας ιδιώτης γιατρός θα κάνει τις εφημερίες κάθε Τέταρτη και ο στόχος είναι το 2020 να δουλεύουν 10 ιδιώτες και να υπάρχει καθημερινή εφημερία.

Και η κατάληξη της ανακοίνωσης καθησυχαστική δίνει ανάγλυφα την προοπτική του Νοσοκομείου.

«Λύσεις υπάρχουν, η πολιτική στήριξη φαίνεται έμπρακτα, θέλουμε να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις αυξημένες ανάγκες Υγείας στη Β. Ηλεία».

Με λίγα λόγια όπως περιγράφεται η κατάσταση, είναι υπό έλεγχο.

Ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου προχωρά, ο αξονικός εγκαθίσταται μαζί με το ψηφιακό ακτινολογικό και επιτέλους φαίνονται και κάποιοι γιατροί στον ορίζοντα έστω και ιδιώτες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα κοσμογονίας που βγαίνει προς τα έξω είναι απορίας άξιον ποιο πρόβλημα «βλέπει» η ΣΦΙΝΑ που θα μισθώσει 2 λεωφορεία για την Αθήνα «με σκοπό διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας».

Η ανακοίνωση πρόσκληση της Σ.ΦΙ.Ν.Α.  αναφέρει:

«Να είμαστε οι κάτοικοι της Β. Ηλείας τουλάχιστον 100 απέξω για να μην περάσει τα σχέδια για υποβάθμιση της μεγαλύτερης υπηρεσία μας».

Για να οργανώνουν αυτήν την κινητοποίηση και να αναφέρονται σε «σχέδια για υποβάθμιση της μεγαλύτερης υπηρεσία μας» σίγουρα ξέρουν κάτι που εμείς δεν το ξέρουμε και το οποίον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα που καλλιεργείται τελευταία σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με αυτήν την λογική επιβάλλεται να ενημερώσουν το λαό πόλης  και της βόρειας Ηλείας και αυτό πρέπει να το κάνουν πριν την μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος