FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: «Όχι» στην επαναφορά της «σύμφωνης γνώμης» Δημάρχων σε μετατάξεις και αποσπάσεις

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η αποσπασματική και στοχευμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. για επαναφορά της «σύμφωνης γνώμης» των Δημάρχων στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και χωρίς καμία αναφορά στην απαγόρευση προσλήψεων, η άρση της οποίας αποτελεί επιτακτική σήμερα ανάγκη, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζόμενους στους Δήμους, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ με τη νέα Διοίκηση της ΚΕΔΕ.

Όπως τονίζεται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της ΠΟΕ ΟΤΑ προς το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως, για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και εσφαλμένων εντυπώσεων, ξεκαθαρίζεται πως καμία ταύτιση απόψεων δεν υπάρχει στο ζήτημα της κινητικότητας. «Τονίσαμε στην Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. ότι το θέμα της υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συσχετίζεται μόνο με την κινητικότητα, αλλά και με την πολύχρονη απαγόρευση προσλήψεων που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και παρότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. συμφώνησε με την θέση της Ομοσπονδίας, καμιά αναφορά δεν γίνεται στο θέμα αυτό μετατοπίζοντας το βάρος στο αίτημά τους να είναι υποχρεωτική η «σύμφωνη γνώμη» του Δημάρχου για την υλοποίηση μιας μετάταξης. Η θέση της Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη: Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασφυκτιούν πολλές φορές αφού η έλλειψη προσωπικού τους αναγκάζει να ασκήσουν διπλά και τριπλά καθήκοντα και μάλιστα με παράλληλη ανάθεση καθηκόντων που δεν ανήκουν καν στον κλάδο τους. Απόρροια αυτής της… «ανάγκης» είναι και η πρωτοφανής ερμηνεία του Υπουργείου Εσωτερικών περί άσκησης παράλληλων καθηκόντων άλλου κλάδου, με την οποία διατυπώνει την άποψη πως σε έναν εργαζόμενο μπορούν να ανατίθενται καθήκοντα συναφούς κλάδου οκτώ μήνες κάθε έτος δυο μήνες με απόφαση Δημάρχου και έξι μήνες με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου! Συνέπεια αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι πράγματι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελεί δυσμενή εργασιακό χώρο στο Δημόσιο. Κάτι που από ότι φαίνεται δεν προβληματίζει τους αιρετούς. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως η τακτική αυτή, κυβέρνησης και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάσσεται στο δόγμα του… επιτελικού κράτους και της σκόπιμης λειτουργικής διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. προκειμένου βήμα-βήμα, κομμάτι-κομμάτι να ξεπουληθούν έναντι πινακίου φακής σε εργολάβους και φίλους ιδιώτες!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος