FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Διεκδικούν μονιμοποίηση συμβασιούχων και νέες προσλήψεις

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην τραγική κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης όσον αφορά το προσωπικό, αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, επισημαίνοντας πως αν εξαιρέσουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που έγινε διαγωνισμός το 2018, μόνιμες προσλήψεις έχουν να γίνουν εδώ και 10-15 χρόνια την ίδια στιγμή που έχουν προστεθεί αρμοδιότητες και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί ή βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση. Παράλληλα αναφέρεται στους συμβασιούχους που βρίσκονται σε διαρκή ομηρία αλλά και στις υπηρεσίες των δήμων που λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και υποστηρίζει πως αν οι δημοτικές αρχές δε πιέσουν την κυβέρνηση για την προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, το τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αλλάξει άρδην οι ιδιώτες θα αλωνίζουν, οι εργασιακές σχέσεις θα ανατραπούν ολοκληρωτικά, τα δικαιώματα των εργαζομένων θα «ψαλιδιστούν» και οι συνθήκες εργασίας θα «επιστρέψουν» στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

“Στο πλαίσιο αυτό όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε:

  • Την αναμόρφωση, μέχρι το καλοκαίρι, όλων των ΟΕΥ των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων και τη σύσταση νέων θέσεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τα ισχύοντα, κουτσουρεμένα από τα μνημόνια, οργανογράμματα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων όλων των υπηρεσιών, μέσα από την προκήρυξη μαζικών προσλήψεων, προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, από το ΑΣΕΠ.
  • Τη μετατροπή, με νομοθετική ρύθμιση, σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν συναφθεί ή ανανεωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2020 και είναι ενεργές μέχρι σήμερα. Πρέπει να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων και το «παραμύθι» ότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Οι δεκάδες θετικές δικαστικές αποφάσεις καταδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι την καταστρατήγηση του.
  • Την διενέργεια κρίσεων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΟΤΑ, για την ανάδειξη των προϊσταμένων, για να σταματήσει η παραβίαση του κώδικα. Η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και των αναθέσεων σε ιδιωτικές εταιρείες ή σε Ανώνυμες Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ, την επαναφορά στους Δήμους αρμοδιοτήτων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και τη σύσταση ΝΠΔΔ από την ΚΕΔΕ που θα υποστηρίξει τη διοικητική και οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ, με ενιαία πληροφοριακά συστήματα και προγράμματα, για να σταματήσει η εξάρτηση της λειτουργίας των Δήμων από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμίας- Ζαχάρως θεωρεί ότι με αιχμή τα παραπάνω αιτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν και να εμπλουτιστούν από τους εργαζόμενους, το επόμενο δίμηνο, και να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση και τους Δημάρχους στην εξεύρεση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης των ΟΤΑ και διασφάλισης του δημόσιου και κοινωνικού τους χαρακτήρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ