FOLLOW US: facebook twitter

Παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Δίβρης

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:

Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ιατρείου Λαμπείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε άμεσα, εξοπλίζοντάς το με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, καλύπτοντας έτσι και ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε την Τρίτη 30 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για την Δημοτική Ενότητα Λαμπείας, κ. Βασίλη Αρβανίτη και της Αντιδημάρχου Υγείας – Πρόνοιας κας Ρόης Αντωνοπούλου. Την παραλαβή έκαναν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Περιφεριακού Ιατρείου Δίβρης. Η Δημοτική Αρχή με την κίνηση αυτή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Η ακριτική Λαμπεία δικαιούται να έχει ένα επαρκώς εξοπλισμένο ιατρείο γιατί εξυπηρετεί και αρκετές όμορες Κοινότητες, ενώ ο Δήμος έχει σχεδιασμό να εξοπλίσει προσεχώς και τα περιφερειακά ιατρεία Πανόπουλου και Κούμανι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας πρέπει να έχουν ένα αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και να μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα τις βασικές παροχές υγείας στον τόπο τους. Το ιατρείο της Δίβρης, που κατά το παρελθόν είχε σημαντική συνεισφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων, υπολειτουργούσε για αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη στήριξης της λειτουργίας του ιατρείου, προχώρησε στην αγορά του απαραίτητου ιατρικού και βοηθητικού εξοπλισμού. Με τον εξοπλισμό αυτό, το ιατρείο της Δίβρης αναβαθμίζεται, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης ορεινής μας κωμόπολης».

Να σημειωθεί ακόμη ότι το διήμερο 7 και 8 Απριλίου θα εγκατασταθεί στη Δίβρη ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (ο οποίος αναλαμβάνει και τα πάγια και λειτουργικά έξοδά του) σε χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Διβριώτης κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος και έχει διαμορφώσει η εταιρία WASSERCRAFT Α.Ε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος