FOLLOW US: facebook twitter

Συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει τρύγου – Προσδοκίες για καλές τιμές στη σταφίδα από τους παραγωγούς

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60236″ img_size=”full”][vc_column_text]Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένεται να ξεκινήσει ο φετινός τρύγος της κορινθιακής σταφίδας, καθώς οι σταφιδοπαραγωγοί κάνουν λόγο για πολύ υψηλή ποιότητα, η οποία σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή, μπορεί να ανεβάσει την τιμή πώλησης του προϊόντος, σε μια δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”51797″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο σταφιδοπαραγωγός και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι αν ο καιρός εξελιχθεί σε σύμμαχο τις επόμενες ημέρες, ο αγρότες μπορεί να πάρουν μια ανάσα από τη φετινή καταστροφική χρονιά.

«Η ποιότητα της σταφίδας είναι εξαιρετική και πολύ υψηλής ποιότητας. Η ποσότητα φέτος  θα είναι μειωμένη κατά 30% περίπου, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως π.χ. το πρόβλημα με την καχεκτική βλάστηση. Παρ’ όλα αυτά, ίσως φέτος αυτός ο συνδυασμός επιδράσει θετικά στην τιμή και ωφελήσει τους παραγωγούς. Εμείς από την πλευρά μας ζητάμε από το κράτος να βοηθήσει στο ζήτημα της καχεκτικής βλάστησης με πρόγραμμα αναμπέλωσης, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε πως έχει προκύψει πρόβλημα εργατικών χεριών λόγω της πανδημίας, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αλλοδαποί εργάτες φέτος.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, διότι λόγω του κορονοϊού αρκετοί αλλοδαποί εργάτες έχουν παραμείνει στη χώρα τους. Για όσους επιχειρήσουν να έρθουν για εργασία, θα πρέπει και το κράτος να κάνει και τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους. Τόσα χρόνια επισημαίνουμε ότι θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί δομές με τη βοήθεια της πολιτείας, ώστε να μπορούν οι εργάτες, είτε Έλληνες είτε ξένοι να διαμένουν κάπου σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης», σημείωσε.[/vc_column_text][vc_single_image image=”33478″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, τόνισε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει αισιοδοξία, αρκεί ο καιρός να μην υποστεί σοβαρές μεταβολές και πλήξει την παραγωγή.

«Η ποιότητα της σταφίδας είναι υψηλή. Η παραγωγή πιθανόν να είναι μειωμένη φέτος, αλλά αυτό μπορεί να επιφέρει άνοδο στην τιμή του προϊόντος. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν υποστούν ακραίες μεταβολές, τότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή η χρονιά για τη σταφίδα», ανέφερε.[/vc_column_text][vc_single_image image=”117079″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο παραγωγός Ανδρέας Γριβάκης από τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τόνισε στην «Πρωινή» ότι αν ο καιρός δεν κανει τερτίπια,  η παραγωγή αναμένεται αρκετά ικανοποιητική.

«Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες. Αν δεν έχουμε ακραία φαινόμενα, όπως είχαμε τον Μάιο με χαλάζι και καύσωνα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών,μ πιστεύουμε ότι μπορούμε να πιάσουμε καλές τιμές φέτος», είπε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot