FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιγμα με το… μυαλό στον Σεπτέμβριο: Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επαγγελματίες της εστίασης

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επαγγελματίες της εστίασης μετά την επαναλειτουργία του κλάδου
-Δύσκολο να καλυφθούν σύντομα οι απώλειες και εφιαλτικό νέο κλείσιμο, δηλώνουν στην «Πρωινή»

Με ανυπομονησία περίμεναν οι πολίτες της Ηλείας την επαναλειτουργία της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, αφού τα καφέ κατακλύστηκαν από κόσμο τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ενώ η προσέλευση ήταν αυξημένη και την Τρίτη του Πάσχα και χθες το πρωί.

Οι επαγγελματίες είχαν ήδη κάνει την προετοιμασία στους εξωτερικούς χώρους, διαμορφώνοντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών για να υποδεχτούν τον κόσμο, τοποθετώντας παράλληλα αντισηπτικά.

Από την πλευρά τους οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, τήρησαν τα μέτρα φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, αν και δεν έλειψαν οι… παραφωνίες με κόσμο που έβγαλε τη μάσκα για να πιει καφέ και στη συνέχεια την άφησε.

Η προσέλευση στις καφετέριες ήταν αυξημένη και τις βραδινές ώρες, καθότι ο καιρός αποδείχτηκε σύμμαχος, ενώ η διακριτική παρουσία των αστυνομικών στις 11μ.μ. απέτρεψε την παραβίαση του ισχύοντος ωραρίου, καθώς οι θαμώνες απομακρύνθηκαν αυτοβούλως για να αποφύγουν πιθανά πρόστιμα.

Όπως δήλωσε ο Σάκης Θεοδωρακόπουλος, ιδιοκτήτης του Μonk στον Πύργο,ο κόσμος έχει τη διάθεση και βγαίνει, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αναπληρωθούν οι οικονομικές απώλειες του χειμώνα.

«Ο κόσμος βγήκε πολύ τις πρώτες δύο μέρες, αλλά σε γενικές γραμμές δείχνει ότι του έλειψε και είναι ξανά έξω στις καφετέριες. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να ανακάμψουμε σύντομα, διότι ήταν μεγάλη η απώλεια όλο αυτό το διάστημα που είμαστε κλειστοί και θεωρώ πολύ δύσκολο, τουλάχιστον για τους περισσότερους, να επανέλθουν στα ίδια επίπεδα. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα. Άθελά του κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα αλλά σιγά σιγά από ό,τι βλέπω κάθε μέρα που περνάει ηρεμεί. Πιστεύω ότι αν η πολιτεία θέλει όντως να είναι δίπλα μας, πρέπει να συνεχίσει να μας στηρίζει, δεν θεωρώ ότι ήταν μέτρα στήριξης αυτά που έχουν πάρει ως τώρα, τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στα μαγαζιά για να αντεπεξέλθουν. Από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα αρχίσει να φαίνεται το μέγεθος της ζημιάς. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για να συνεχίσουμε, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να βοηθήσομε τον κόσμο να ξεχαστεί από αυτήν την κατάσταση. Θεωρώ ότι δεν θα ξανακλείσουμε. Αν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ταφόπλακα για τον κλάδο της εστίασης», τόνισε.

«Αναγκαία η συνέχιση της στήριξης»

Ο Γιάννης  Γιαννακόπουλος  (DUOMO CAFÉ), δήλωσε ότι μέχρι τώρα  ο κόσμος έχει ανταποκριθεί, προσθέτοντας ότι η επαναλειτουργία της εστίασης δεν σημαίνει πως το κράτος πρέπει να σταματήσει να παρέχει στήριξη στους επαγγελματίες.

«Υπάρχει μια κίνηση, είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι. Είναι βέβαια δύσκολο να καλύψουμε τις απώλειες τόσων μηνών, είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα που έχει χαθεί. Μακάρι να πάει καλά και ό,τι μπορούμε να το αναπληρώσουμε. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, έχει ενημερωθεί πλήρως. Ελπίζω ότι το κράτος δε θα μας αφήσει χωρίς στήριξη επειδή ανοίξαμε διότι ήταν μια πρωτόγωρη κατάσταση για μας και ήμασταν πολύ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα πάει καλά διότι ο κόσμος θα είναι έξω και θα δούμε τον πρώτο απολογισμό το φθινόπωρο.

Ο Κώστας Παπαναγόπουλος (Nostro Café), δήλωσε στην «Πρωινή» ότι οι πολίτες του Πύργου έχουν διάθεση να βγουν έξω και πρόσθεσε ότι το φθινόπωρο θα διαμορφωθεί πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του κλάδου.

«Ο κόσμος δειλά δειλά βγαίνει. Ξεκίνησε την πρώτη μέρα πιο ενθουσιώδης, σιγά σιγά μπαίνει σε ένα πρόγραμμα, έρχεται, κάθεται, του αρέσει η διαδικασία να μιλήσει με άλλους, να πιει τον καφέ του ή την μπίρα του. Τα μέτρα τηρούνται κανονικά και από μας και από τους πολίτες που έρχονται, για αυτό έχουμε διαμορφώσει και τον χώρο με αποστάσεις στα τραπεζάκια και στις καρέκλες. Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να καλύψουμε τι απώλειες του χειμώνα, ήταν πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μείναμε κλειστοί. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη από το κράτος. Το φθινόπωρο θα έχουμε καλύτερη εικόνα για την πορεία μας. Δεν βλέπω να ξανακλείνουμε, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφικό», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος