FOLLOW US: facebook twitter

Εκατό επιπλέον άτομα, 270 δηλαδή την ημέρα, εμβολιάζονται στο Κ.Υ. Πύργου – Και 3η εμβολιαστική γραμμή με το ίδιο προσωπικό…

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
– Πάνω από δυο ώρες αναμονή για δεκάδες ηλικιωμένους επειδή καθυστέρησε η παράδοση των εμβολίων την Τρίτη του Πάσχα

Διακόσιοι εβδομήντα εμβολιασμοί την ημέρα, (από 165 που γίνονταν) πραγματοποιούνται από χθες στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Πύργου (πρώην ΙΚΑ) καθώς άνοιξε και 3η εμβολιαστική γραμμή. Ταυτόχρονα, παρατάθηκε και το ωράριο λειτουργίας και έτσι από 8 το πρωί με 8 το βράδυ, πλέον οι εμβολιασμοί θα γίνονται έως και τις 10 το βράδυ!

Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει, είναι, ότι παρότι αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμών με την 3η γραμμή, το προσωπικό παραμένει το ίδιο. Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Κ.Υ. Πύργου κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, ουσιαστικά απαιτούνται τρείς νοσηλεύτριες και δυο γιατροί ανά βάρδια ωστόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, οι εμβολιασμοί γίνονται με τρεις νοσηλεύτριες και έναν ιατρό ανά βάρδια. “Πλέον όμως, τώρα που ανοίξαμε και 3η εμβολιαστική γραμμή, το πρόγραμμα είναι αρκετά βεβαρυμμένο καθώς μέχρι προχθές κάναμε 160 εμβολιασμούς την ημέρα και τώρα κάνουμε 270. Το πρόγραμμα λοιπόν βγαίνει… δύσκολα ενώ και το αίτημα που έχουμε καταθέσει στην 6η ΥΠΕ για την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με επιπλέον προσωπικό, παραμένει αναπάντητο…”.

Καθυστέρησαν τα εμβόλια

Εξάλλου, μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για δεκάδες πολίτες που είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν την Τρίτη του Πάσχα στα εμβολιαστικά κέντρα της Ηλείας. Τα εμβόλια που μεταφέρονται με κούριερ και συνήθως παραδίδονται π.χ. στον Πύργο μετά τις 3 με 3.30 το μεσημέρι, καθυστέρησαν τρείς σχεδόν ώρες καθώς υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην αποστολή τους από την Αθήνα πιθανόν λόγω των αργιών. Αποτέλεσμα ήταν, δεκάδες πολίτες να αναγκαστούν να περιμένουν στα εμβολιαστικά κέντρα, έως ότου τα εμβόλια παραδοθούν. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, κανένα από τα ραντεβού δεν ακυρώθηκε καθώς οι πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, προχώρησαν στον εμβολιασμό, παρά την καθυστέρηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος