FOLLOW US: facebook twitter

Συμπεράσματα από την συγκέντρωση-διαμαρτυρία στου Ξυστρή

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Του Σπύρου Λαμπρινού

Πύργος, πάρκο Ξυστρή, συγκέντρωση αιρετών για διαμαρτυρία στο κλείσιμο των σχολών της Ηλείας και για προγραμματισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων. Απαντες οι αιρετοί ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης , συμπεριλαμβανόμενης και της περιφέρειας παρόντες. Παρών ο μητροπολίτης το πλείστον των φορέων του νομού και πολυς κόσμος. Παρών ο βουλευτής Συριζα- Προδευτική συμμαχία  Δ. Καλαματιανός, οι υπόλοιποι έστειλαν μηνύματα. Ειπώθηκαν πολλά. Μερικά σε κάνουν να ανατριχιάζεις.

Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι ΑΠΑΝΤΕΣ ,δεξιοί ,αριστεροί , κεντρώοι, λαικοί και κληρικοί, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των σχολών.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σαν αιτιολόγηση του κλεισίματος[ επανασχεδιασμός στρατηγικής του τεχνικού τομέα εκπαίδευσης και προσανατολισμού της χωροθέτησης  με βάση την μάθηση και όχι στις τοπικές οικονομίες] είχαν κανιορτοποιηθεί από τον κυβερνητικό βουλευτή Κ. Τζαβάρα, ο οποίος μίλησε γιά ΚΩΜΩΔΙΑ γιατί μέχρι σήμερα ΔΕΝ υπαρχει στρατηγικός επανασχεδιασμός και από της εισηγητική της κυβερνητικής απόφασης ότι η κατανομή των φοιτητών γίνεται αφου ελήφθησαν υπόψιν οι οικονομίες των ακριτικών περιοχών[ΆΡΑ με οικονομίστικους όρους]

Ενα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση γιά να ξεπέρασει το πανηλειακό αίτημα, ΔΕΝ προσπάθησε να πείσει ακόμα και τους δικούς της βουλευτες [ καταγγέλθει ότι τους παραπλάνησε] αλλά προσπάθησε να διασπάσει τους αιρετούς χρησιμοποιώντας τους μεν ως συνομιλητές (κατήγγειλαν ότι τους κοροιδεψε) και τους δε ως αποδιοπομπαίους τράγους.  Αυτό σε συνδυασμό με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ενεργεί ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ να σεβαστεί και να λειτουργήσει με δημοκρατικούς όρους καθόσον ΑΡΝΕΙΤΑΙ τον .ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΟ ρόλο βουλευτων ,αντιπολίτευσης που είναι βασικότατος για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Η καταγγελία κυβερνητικού βουλευτή σε ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ τους ακούει και τους απαξιώνει αποδεικνύει ότι η καταγγελία της αντιπολίτευσης για απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας ευσταθεί και ότι η κυβέρνηση μεθοδικά βοηθά στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ του πολιτικού συστήματος και είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ανωμαλίας και έκρυθμων καταστάσεων και αυτό κατά την γνώμη μου είναι το κύριο και το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Αυτό κατά την γνώμη μου είχαν υπόψιν τους οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην χθεσινή συγκέντρωση και αυτό προς τιμή του τόνισε ο βουλευτής  Δ. Καλαματιανός δηλαδή πως οι περαιτέρω κινητοποιήσεις θα πρέπει να κινηθούν σε νόμιμα πλαίσια.

Υ. Γ  Στην συγκέντρωση μοιραία θίχθηκαν και τα άλλα δύο φλέγοντα προβλήματα τού νομού, διακοπή κατασκευής του δρόμου Πατρα- Πύργοςκαι η μη στελέχωση των νοσοκομείων με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Πύργου και την αναστολή λειτουργίας στην Αμαλιαδα με διατυπωμένη την απορία ΓΙΑΤΙ όλα αυτά στην Ηλεία. Είμαι ηλικιακά μεγάλος και θυμάμαι ότι πάντα και όσο μπορούσε, η Δεξια είχε την ίδια συμπεριφορά μοχθηρή και εκδικητική προς τους αντιπάλους της . Ησουν αριστερός ΔΕΝ διοριζόσουν στο δημόσιο, πήγαινες εξορία Ψήφιζες αριστερα καταδικαζόσουν στην καθυστέρηση . Το Περαμα η Κοκκινιά η Καισαριανή, η Ικαρία, η Μυτιλήνη κ.α έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστουν σαν Ελληνικες περιοχές Η Ηλεία που 40 χρόνια δινει διπλάσια ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ Αριστερά περίμενε καλλίτερη αντιμετώπιση;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος