FOLLOW US: facebook twitter

Eκπρόσωποι Σωματείων Πύργου: «Mονόδρομος ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας όλων των εργαζομένων»

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική
Δυναμικό «παρών» όλων των σωματείων της Ηλείας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην συγκέντρωση στο Επαρχείο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
-Στις 25 Μαΐου νέα κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Πύργου

Συγκέντρωση στην πλατεία του Επαρχείου στον Πύργο, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρα εκπρόσωποι πολλών σωματείων του Πύργου, με στόχο να οργανώσουν τον αγώνα τους και τις επόμενες δράσεις τους ενωμένοι, προκειμένου να μην φτάσει στη Βουλή και ψηφιστεί. Όλοι με μια φωνή τόνισαν ότι από αυτόν τον κοινό αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς και δήλωσαν αποφασισμένοι εφόσον τελικά φτάσει για ψήφιση στη Βουλή να προχωρήσουν σε  μεγάλη μαζική απεργία  και απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όλοι οι εργαζόμενοι και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Παράλληλα αποφάσισαν την Τρίτη 25 Μαίου στις 2.30 το μεσημέρι  να προχωρήσουν σε μια νέα κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχόμενα προβλήματα διάλυσης της δημόσιας υγεία στην Ηλεία και της υποστελέχωσης των νοσηλευτικών μονάδων του νομού, αφού αυτό είναι και ένα από τα βασικά ζητήματα της ατζέντας του αγώνα των σωματείων που δεν περιορίζονται μόνο στο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση.

Όλοι οι ομιλητές και οι παρόντες, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδα Ν. Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Λοχοβίτης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στους δήμους Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως Χ. Γαρύφαλλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της ΠΕ Ηλείας Α. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες του νόμου Ν.  Γκότσης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τ. Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θ. Βομπίρης, η αντιπρόεδρος του ΕΚΑ Αμαλιάδας Ζ. Τσάτση, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων Π.  Καπαρέλης, ο πρόεδρος συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αμαλιάδας Θ.  Φωτόπουλος ο πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Γ.  Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ηλείας Α.  Τσαουσάκης και άλλοι εκπρόσωπων σωματείων του νομού, καταδίκασαν την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ένα νομοσχέδιο κοινωνικό οδοστρωτήρα που καταργεί το 8ωρο και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες.  Στις ομιλίες του επισήμαναν ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής και πολυμέτωπος, μέχρι να ακυρωθεί το νομοσχέδιο που έρχεται να θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα, πλήττοντας το μέλλον του κόσμου της εργασίας και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα επισημάνθηκε πως “Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσίασαν το νόμο-έκτρωμα που μας γυρίζει 135 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλούμενοι την «σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική». Να δουλεύουμε όσο θέλει, όποτε θέλει ο εργοδότης.

Αδιαπραγμάτευτο το πλαίσιο των αιτημάτων των εργαζομένων

Το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο των αιτημάτων των εργαζομένων που παλεύουν για την ακύρωση του αντεργατικού νομοσχεδίου έτσι όπως τέθηκε έχει ως εξής:

-Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

-Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

-Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος