FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους για το φορονομοσχέδιο χθες και στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 23-11-2023 | Συντάκτης:

«Έκλεισε» το 95% των καταστημάτων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- [email protected]


Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων χθες στην Αμαλιάδα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς η πλειοψηφία των καταστημάτων, που άγγιξε το 95%, παρέμειναν κλειστά εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίθεση τους στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα και ακολούθως έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου «έκτρωμα» όπως το χαρακτήρισαν που στην περίπτωση εφαρμογής του θα τους φέρει από την νέα χρονιά αντιμέτωπους με τα «λουκέτα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος χαιρέτησε την συγκέντρωση εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή και τόνισε πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση τους. «Ζητάμε την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα. Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές».

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στην κοινή επιστολή που απέστειλαν επαγγελματικοί σύλλογοι απ’ όλο το Νομό, στους Ηλείους Βουλευτές ζητώντας τους στήριξη στον αγώνα που μόλις ξεκίνησαν.

Την κινητοποίηση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης που πρόσθεσε ότι πέρα από το φορολογικό νομοσχέδιο, θα πρέπει να μείνουν όλοι ενωμένοι και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν οι δικηγόροι για την διατήρηση του Πρωτοδικείου στην Αμαλιάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot