FOLLOW US: facebook twitter

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών

Ημερομηνία: 01-11-2023 | Συντάκτης:

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος

– Άμεση παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο Νομό

Το θέμα με την μειωμένη προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Η παρέμβαση του Ηλείου κοινοβουλευτικού ήταν άμεση και απευθείας στον αρμόδιο Υπουργό, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στον αγροτικό κόσμο από την στιγμή που καταβλήθηκε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και διαπιστώθηκε ότι τα χρηματικά ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με πέρυσι και σε αρκετές περιπτώσεις οι μειώσεις αγγίζουν το 40% με 50%.

Τα χρήματα στο ακέραιο

Όπως επισημαίνει στην σχετική ερώτηση ο κ. Νικολακόπουλος, οι αγρότες της Ηλείας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, καθώς πέραν του ότι δικαιούνται στο ακέραιο την καταβολή των χρημάτων τους διαπιστώνουν ότι με τις προκαταβολές που καταβλήθηκαν υπάρχει αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους και αδυναμία κάλυψης των εξόδων νέων καλλιεργειών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία του νομού.

«Η ελλιπής ενημέρωση από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ και το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, επιτείνουν την αβεβαιότητα του αγροτικού κόσμου και έχουν προκληθεί εύλογα ερωτήματα για το εάν στο άμεσο μέλλον θα καταβληθούν επιπλέον χρήματα στους αγρότες ώστε τα ποσά να αγγίξουν τα περσινά επίπεδα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η ερώτηση

Ερωτά λοιπόν τον αρμόδιο Υπουργό:  

  1. Που οφείλεται η μείωση των ποσών των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης που καταβλήθηκε στους αγρότες;
  2. Θα καταβληθούν επιπλέον χρήματα στους αγρότες,  θα ληφθούν μέτρα προστασίας από παρόμοιες περιπτώσεις και πότε πρόκειται να γίνει αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος