FOLLOW US: facebook twitter

Στον χώρο του πρώην ΤΕΙ Πύργου το 1ο Λύκειο και το Εσπερινό

Ημερομηνία: 31-08-2022 | Συντάκτης:

-Μεταστεγάζονται άμεσα με απόφαση Αντωνακόπουλου και σε συνεννόηση με τη Δευτεροβάθμια

-Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου ρεπορτάζ της Πρωινής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ Πύργου, που μέχρι πρότινος στέγαζε το τμήμα Μουσειολογίας, μεταστεγάζονται εντός των ημερών το 1ο Λύκειο Πύργου και το Εσπερινό, με απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ της Πρωινής για άμεση αξιοποίηση του χώρου με δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης και συζήτησης του δημάρχου Πύργου με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέα Ζέρβα, η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε και από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πύργου πριν από μία εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ζέρβας παρέθεσε αναλυτικά τις προβλήματα και τις προτεραιότητες της Διεύθυνσης όσον αφορά τις σχολικές μονάδες και έτσι συναποφασίστηκε η μεταφορά του 1ου Λυκείου Πύργου και του Εσπερινού, τα οποία μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε λυόμενες αίθουσες στον δρόμο της ΣΕΤΤΗΛ.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι η μεταστέγαση θα γίνει από τη φετινή σχολική χρονιά και ήδη έχουν δρομολογηθεί και οι αναγκαίες κατασκευαστικές προσαρμογές στο κτίριο, προκειμένου να φιλοξενηθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Πύργου και του νυχτερινού Λυκείου.

Σύμφωνα με κύκλους του δήμου Πύργου, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για μη λεηλατηθεί το κτίριο και δεν επηρεάζει το πλάνο διεκδίκησης πανεπιστημιακής σχολής, αφού το κτίριο της οδού Ρήγα Φεραίου δεν αποτελεί πλέον ισχυρό «όπλο» για ολοκληρωμένο φάκελο.

««Ο χώρος έπρεπε να αξιοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν ως εκπαιδευτική δομή, για να μη γίνει ερείπιο και στη συνέχεια πέσει θύμα βανδαλισμών. Αυτό το κτίριο στέγαζε προσωρινά τα ΤΕΙ και στη συνέχεια τα ΑΕΙ, αλλά φάνηκε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ο δήμος θα συγκροτήσει φάκελο με ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης πανεπιστημιακής σχολής και θα το διεκδικήσει μόλις ο συσχετισμός δυνάμεων είναι πιο ευνοϊκός και η κοινωνία επιδείξει ισχυρότερη βούληση. Αν πάντως ζητούσαμε τώρα πανεπιστημιακό τμήμα για να το στεγάσουμε εκεί, το απορριπτικό ήταν δεδομένο…», τονιστηκε από έγκυρη πηγή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος