FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος το Μουσείο Μπελογιάννη να συνδεθεί με την κοινωνία   

Ημερομηνία: 13-11-2023 | Συντάκτης:

Εκλέχθηκε χθες  στην Αμαλιάδα από την Γενική Συνέλευση το Δ.Σ του «Συλλόγου Φίλων Μόνιμης Εκθεσης Ν. Μπελογιάννη»

Στην ανάγκη να «ανοίξει» και να συνδεθεί   περισσότερο  το Μουσείο  «Νίκου Μπελογιάννη»   με την ιστορία, την κοινωνία, την  πόλη της Αμαλιάδας, αλλά και  την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, αναφέρθηκαν χθες τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Νίκος Μπελογιάννης κατά την διάρκεια της  γενικής τους συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Μιλώντας εκ μέρους του προσωρινού προεδρείου η τέως  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Έφη Σαλτάρη, αφού αναφέρθηκε στους λόγους της καθυστέρησης της σύγκλισης γενικής συνέλευσης (έγκριση καταστατικού, κορονοϊός, λοκ ντάουν, παρατεταμένη εκλογική περίοδος κλπ) διευκρίνισε πως λόγω ακριβώς της προσωρινότητας της επιτροπής δεν θα γινόταν απολογισμός ή παρουσίαση προγραμματισμού δράσεων απλά μια αναφορά στις εκδηλώσεις που έγιναν αυτό το χρονικό διάστημα (κινηματογραφική προβολή αντιπολεμικής ταινίας, θεατρική παράσταση, παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη «Η τρέλα ν αλλάξουν τον κόσμο»). Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών στο ισόγειο του Μουσείου ώστε να λειτουργήσει ως χώρος μελέτης και εκδηλώσεων σε σύνδεση με τους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου Ν. Μπελογιάννης.  Ακολούθησαν ομιλίες -τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων  μίλησε και ο νεοεκλεγείς  δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Χρήστος  Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράλειψη της υποβολής αίτησης  δυο χρόνια μετά τα εγκαίνια του Μουσείου για την οριστική ίδρυση και λειτουργία του ως τέτοιο, την ανάγκη αποπεράτωσης των εργασιών σύνδεσης του ισογείου με τον πρώτο όροφο, την προβολή του με όλους τους δυνατούς τρόπους αλλά και στις κινήσεις που θα κάνει προς τούτο σε συνεργασία με  την κ. Σαλτάρη και τους υπευθύνους από την Βουλή των Ελλήνων. Τόνισε επίσης ότι με το νέο κανονισμό των Δήμων ανοίγονται οι προοπτικές να προσλάβει η δημοτική αρχή προσωπικό, πέραν της φύλαξης, για την λειτουργία του Μουσείου, την ξενάγηση κλπ.

Τη δημιουργία Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρότεινε ο κ Τασσόπουλος , πρόταση που συμπληρώθηκε από την κ.  Ελένη Σκάβδη η οποία ανέφερε ότι ήδη υπάρχει αντίστοιχο στο Πάντειο για τον Δημήτρη Μπάτση. Μίλησαν επίσης οι κ κ. Α. Μοοχόβου,  Α. Σμέρος και Ψευδός για το χρέος του Συλλόγου να δουλέψουν στην κατεύθυνση του «ανοίγματος»  του προς όλους, καθώς ο Μπελογιάννης αποτελεί  σύμβολο παγκοσμίως,  ώστε να καταστεί  το Μουσείο πόλος έλξης, μελέτης, προβληματισμού και οραματισμού.

Στις εκλογές που ακολούθησαν  για το νέο Δ.Σ εξελέγησαν οι :

Γεωργοπούλου – Σαλταρη Έφη

Σκάβδη Ελένη

Σμερος Αναστάσης

Γεωργιοπούλου Πουλχερία

Διαμαντόπουλος Κώστας

Χαλδης Γιάννης

Παπαδόπουλος Δημήτρης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν:

Κανελλόπουλος Χρήστος

Καντζος Διονύσιος

Τσιτσος Γεώργιος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος