FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η φιλοξενία ΑΕΙ στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 09-05-2024 | Συντάκτης:

Επίσημη πρόσκληση συνεργασίας από τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλο στο Παν/μιο Πελ/σου

-Είμαστε καταρχήν θετικοί, δηλώνει ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, Τάκης Αλεξόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Επίσημη πρόσκληση συνεργασίας προς το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απηύθυνε πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με την οποία ζητά από το ίδρυμα να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με τον δήμο για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής ή τμήματος στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο δήμαρχος Ήλιδας έστειλε επιστολή πριν από δεκαπέντε ημέρες περίπου, στην οποία φέρεται να διατυπώνει την ξεκάθαρη  πρόθεσή του να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΕΙ Γεωπονίας στην Αμαλιάδα για τη φιλοξενία πανεπιστημιακού τμήματος που θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητώντας από τον πρύτανη κ. Κατσή να επισκεφθεί την πόλη και να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να διαπιστώσει ιδιοίς όμμασιν την υφιστάμενη κατάσταση.

Μιλώντας στην «Πρωινή», ο κ. Χριστοδουλόπουλος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Πρωινής» δηλώνοντας: «έχω στείλει έγγραφο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με το οποίο ζητώ να διερευνήσουμε την προοπτική συνεργασίας».

Ο καθηγητής Τάκης Αλεξόπουλος, εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και επί έξι χρόνια κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του ιδρύματος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Πρωινής», δηλώνοντας ότι η πρόταση του δήμου θα γίνει αποδεκτή σε πρώτη φάση με επίσκεψη του πρύτανη και μελών του Συμβουλίου Διοίκησης για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του ζητήματος. Μάλιστα για το θέμα αυτό, έκανε και σχετική αναφορά στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου στην Αμαλιάδα για την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο και Ακροβατικού Διαδρόμου στην οποία παρευρέθηκε.

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από τον δήμο Ήλιδας και το προσεχές χρονικό διάστημα θα επισκεφθούμε την Αμαλιάδα για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία με κοινό στόχο τη λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος του ιδρύματος στην Αμαλιάδα. Είναι θετική εξέλιξη η πρόσκληση που λάβαμε από τον δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους για να διαπιστώσουμε τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέξουν για τη φιλοξενία ενός τέτοιου τμήματος», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι στόχος είναι η ίδρυση ενός νέου τμήματος κι όχι η μεταφορά υφιστάμενου από άλλη πόλη, για αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά με την παρουσία ειδικών επιστημόνων το αντικείμενο σπουδών του νέου τμήματος, προκειμένου να αποδειχθεί βιώσιμο το εγχείρημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος