FOLLOW US: facebook twitter

Στο στόχαστρο των εμπρηστών η ζώνη του Αλφειού – Προβληματίζουν οι πυρκαγιές σε Σέκουλα και Τρυπητή την περασμένη Παρασκευή

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων από τις συνολικά τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το περασμένο τριήμερο κοντά στην παραποτάμια ζώνη του Αλφειού, αφού εκφράζονται βάσιμες υποψίες ότι προήλθαν από εκούσιο εμπρησμό.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στο Σέκουλα λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε σημείο πολύ κοντά στον δρόμο και κάποια στιγμή έφτασε να απειλεί και σπίτια, ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τον κίνδυνο. Στο σημείο επιχείρησαν και από αέρος δύο Canadair, δύο PZLκαι το ελικόπτερο Έρικσον, περιορίζοντα την πυρκαγιά.Επικεφαλής του έργου κατάσβεσης τέθηκε ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα δόθηκε «σήμα» για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην Τρυπητή, με πρόσβαση μόνο από αγροτικό και δύσβατο δρόμο. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, με την καθοδήγηση κατοίκων της περιοχής, περιόρισε τη φωτιά. Οι διαρκείς ρίψεις του Έρικσον, το οποίο εφοδιαζόταν άμεσα από τον Αλφειό, συνέβαλαν στην πλήρη κατάσβεσή της μέσα σε λίγη ώρα.

Η τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στο Πλουτοχώρι το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά σε πάρκο με φωτοβολταϊκά, όμως ελέγχθηκε άμεσα από τους πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ήδη το αρμόδιο Ανακριτικό τμήμα έχει συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες και έχει ήδη πάρει ένορκες καταθέσεις για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των τριών συμβάντων.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε ότι οι δύο πυρκαγιές σε Σέκουλα και Τρυπητή είναι «ύποπτες» λόγω ώρα και σημείου.

«Οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χρόνο κατά τον οποίο δεν υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και τα σημεία είναι ύποπτα. Εικάζω ότι η πρώτη πυρκαγιά στο Σέκουλα ήταν για αντιπερισπασμό διότι δεν ήταν σε σημείο επικίνδυνο, η δεύτερη όμως στην Τρυπητή οδηγούσε κατευθείαν προς το χωριό αν δεν είχαμε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», τόνισε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος