FOLLOW US: facebook twitter

Στο «σφυρί» δύο κύριες κατοικίες στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 18-06-2021 | Συντάκτης:
-Τις σώζει προσωρινά η αποχή των δικηγόρων από τους πλειστηριασμούς

Σωτήρια είναι και για την Ηλεία η απόφαση των δικηγόρων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς ευάλωτων νοικοκυριών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής,τουλάχιστον δύο από τους προγραμματισμένους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στον νομό αφορούν την κύρια κατοικία υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Και στις δύο περιπτώσεις, επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία  Cepal, θυγατρική της Alpha Bank, στην οποία ο τραπεζικός όμιλος ανέθεσε τη διαχείριση μέρους του δανειακού του χαρτοφυλακίου, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του ισολογισμού του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τη μία τουλάχιστον περίπτωση, πρόκειται για πλειστηριασμό που είχε αναβληθεί πριν από μερικούς μήνες ένεκα πανδημίας, ωστόσο η άρση της καραντίνας τον επαναδρομολόγησε. Όπως γίνεται κατανοητό, δεν θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε περισσότερες πληροφορίες, διότι το ζήτημα είναι λεπτό και ευαίσθητο.

Mε βάση τις εκτιμήσεις νομικών στην «Πρωινή», το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» κι άλλες κύριες κατοικίες στην Ηλεία εξαιτίας συσσωρευμένων οφειλών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, για αυτό και κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη η αποχή των δικηγόρων.

Επισημαίνεται πως μεταξύ των αναρτημένων πλειστηριασμών, ενδέχεται να περιλαμβάνονται και περισσότερες περιπτώσεις κύριας κατοικίας, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται ρητά στα έγγραφα που αφορούν τη διενέργεια πλειστηριασμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος