FOLLOW US: facebook twitter

Με ρυθμό χελώνας οι εμβολιασμοί-στις τελευταίες θέσεις του εμβολιαστικού χάρτη η Ηλεία!

Ημερομηνία: 18-06-2021 | Συντάκτης:
Μηδέν κρούσματα κορονοϊού η Ηλεία μετά από 149 μέρες!
-Με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 31.18% των Ηλείων πολιτών

Μηδέν κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην καθημερινή του ενημέρωση για τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, κατέγραψε χθες η Π.Ε.Ηλείας, παρουσιάζοντας μετά  από 149 ημέρες, από τις 9 Ιανουαρίου, την εικόνα ενός… free covid νομού!

Παρά τον τερματισμό της καραντίνας και αφού περάσαμε ως νομός αρκετά δύσκολες στιγμές σε ότι αφορά τον covid και θρηνήσαμε ουκ ολίγα θύματα,  ίσως γίναμε περισσότερο προσεκτικοί,  υπάρχει πλέον μεγάλη συμμετοχή πολιτών στα καθημερινά ραπιντ τεστ που γίνονται  σε όλον τον νομό,  οι εμβολιασμοί, βόηθησε και ο καλός καιρός,  ίσως και οι σχολικές εξετάσεις αυτής της περιόδου και γενικώς ευελπιστούμε η καλή πλέον εικόνα που παρουσιάζει η Ηλεία να συνεχιστεί το ίδιο θετικά.  Τα ενεργά κρούσματα πάντως μειώνονται συνεχώς ,  ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος παρουσιάζει μείωση της τάξης του 24% σύμφωνα με την καταγραφή που παρουσίασε ο Θοδωρής Κονδύλης.

Ωστόσο δεν θα λέγαμε ότι πάμε το ίδιο καλά με τους εμβολιασμούς σε σχέση με άλλες περιοχές , αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή», η Ηλεία στον εμβολιαστικό χάρτη κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις, βρίσκεται στην 63η θέση ανάμεσα από 74 καταγεγραμμένες περιοχές.! Έτσι στον νομό με την πρώτη δόση εμβολίου, έχει εμβολιαστεί το 31,18% και με την δεύτερη δόση το 19,34%. Απέχουμε δηλαδή πολύ από την επίτευξη του λεγόμενου τείχους ανοσίας. Προφανώς αρνητικά έχει λειτουργήσει  στην εξέλιξη του εμβολιασμού, η όλη υπόθεση με το εμβόλιο της astrazeneca, αφού μετά τα όσα έχουν ακουστεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας  για τις παρενέργειες του εμβολίου, είχαμε στην Ηλεία πάρα πολλές ακυρώσεις. Ωστόσο τώρα που έχουν πλέον όλες οι ηλικιακές ομάδες πρόσβαση σε όλα σχεδόν τα εμβόλια, ευελπιστούμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει κίνητρο για τον εμβολιασμό των Ηλείων πολιτών. Επίσης να σημειώσουμε ότι πλέον έχουν ανοίξει και νέες γραμμές εμβολίων σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, οπότε πλέον δεν υπάρχει Το καλοκαίρι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στους νέους, σημείωσε, οι οποίοι θα μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους. δικαιολογία προσβασιμότητας.

Πάντως χθες η κ. Παπαευαγγέλου στην απογευματινή ενημέρωση για τον covid, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς το  καλοκαίρι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων  στις τουριστικές περιοχές αλλά και στους νέους, σημείωσε, οι οποίοι θα μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος