FOLLOW US: facebook twitter

«Στο πόδι» η Αμαλιάδα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου!

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε ειδική συνεδρίαση το Σάββατο με βουλευτές, Περιφέρεια, δημάρχους και φορείς

-Εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας και νέα συμβούλια σε ΦΟΔΣΑ, Πηνειό, Ραδιόφωνο και Δημοτική Εταιρία Ακινήτων

Την σύγκλιση έκτακτης  συνεδρίασης με προσκεκλημένους τους βουλευτές, την Περιφέρεια, τους δημάρχους του νομού και φορείς της βόρειας Ηλείας, το  προσεχές Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα  6 το απόγευμα, με αποκλειστικό θέμα την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στόχος είναι να πάρει πίσω το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα σχέδια του για ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και συγχώνευση με το Πρωτοδικείο Ηλείας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Στην συνεδρίαση του Σαββάτου  θα εξεταστούν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν μπροστά σε μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για την πόλη της Αμαλιάδας  αλλά και την απονομή της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας. Η Αμαλιάδα θα πρέπει λοιπόν να αντιδράσει σθεναρά και να δώσει την δική της απάντηση με γενικό ξεσηκωμό της πόλης και όλου του δήμου.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη  της Γεωργίας Μπάντιου που χάθηκε στην πλημμύρα, στο Πλουτοχώρι, το βράδυ της Δευτέρας, σε μια πρωτοφανή τραγωδία όπου παραμένει ακόμα αγνοούμενος ο 45χρονος σύντροφός της και οδηγός του οχήματος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για την συγκρότηση επιτροπών,  εταιριών του δήμου και λοιπών φορέων όπως του  ΦΟΔΣΑ,  του Συνδέσμου Ύδρευσης Πηνειός , του Ραδιοφωνικού σταθμού και της δημοτικής ΑΕ Εταιρίας Ακινήτων Αμαλιάδας, με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννη Λυμπέρη να διαφωνεί για την διαδικασία. Μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση και ο ίδιος μαζί με τα μέλη της παράταξής του αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν τελικώς σε καμιά επιτροπή ή φορέα του δήμου.

Εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας και νέα συμβούλια σε ΦΟΔΣΑ, Πηνειό, Ραδιόφωνο και Δημοτική Εταιρία Ακινήτων

Σύμφωνα με την διαδικασία που ακολούθησε, στο νέο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦΟΔΣΑ) Ηλείας εκλέχτηκαν: Τακτικά μέλη από την συμπολίτευση οι: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Αθανασόπουλος με αναπληρωματικά μέλη τους Ηλία Ευσταθόπουλο και Κώστα Αναγνωστόπουλο. Από την αντιπολίτευση τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Σάκης Κότσιφας με αναπληρωματικό τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο.

Τακτικά μέλη στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πηνειός ορίστηκαν από την συμπολίτευση οι Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Κώστας Αναγνωστόπολος, με αναπληρωματικά μέλη τους Γεράσιμο Παπαγιανόπουλο και Κωνσταντίνο Τρικόγια. Τακτικό μέλος από την αντιπολίτευση ορίστηκε ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος με αναπληρωματικό τον κ. Σάκη Κότσιφα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρίας Ραδιοφώνου Αμαλιάδας (Ράδιο Αμαλιάδα Α.Ε.) αποτελείται από τους:
Πολυξένη (Τζένη) Μπεράτη, μόνιμο μέλος ως μέτοχος με ποσοστό 2%,
Από την συμπολίτευση ορίστηκαν οι κ.κ. Γιώργος Καραπιπέρης (πρόεδρος) και Κώστας Τσεριώνης, με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Κωνσταντίνο Τρικόγια και Αλέξανδρο Γεωργουλή.
Από την αντιπολίτευση ορίστηκε η κα. Άννα Κορτέση με αναπληρωματικό τον κ. Νίκο Τσαγρή.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος πρότεινε σαν πολίτες τους κ.κ. Γεωργία Ευσταθοπούλου και Γεράσιμο Μπεράτη
Ο κ. Παπαδάκος πρότεινε σαν τακτικό μέλος τον κ. Ανδρέα Παπανδρικόπουλο με αναπληρώτρια την κα Μαρία Πετρουτσά.

Στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων Αμαλιάδας, η σύνθεση του νέου Δ.Σ το έχει ως εξής:

Εκπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο η κα Νατάσα Παναγιωτάρα με αναπληρωματικό τον κ. Τάκη Μπόμπα. Από την συμπολίτευση ορίστηκαν οι κ.κ. Αθανάσιος Γεωργούλιας (πρόεδρος) και Ηλίας Ευσταθόπουλος με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Γιάννη Αθανασόπουλο και Γιώργο Κράλλη.
Από την παράταξη της αντιπολίτευσης τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Σάκης Κότσιφας με αναπληρωματική την κα Άννα Κορτέση.

Οι πολίτες που πρότεινε για το συμβούλιο ο κ.Χριστοδουλόπουλος ήταν οι κ.κ. Ηλίας Τουτούνης, Νίκος Μπατζαλής και Νίκος Σπανόπουλος, με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Ευαγγελία Βασιλακοπούλου, Χριστίνα Δημητρακοπούλου και Νατάσα Μπαλάση.
Ο κ. Παπαδάκος πρότεινε τον κ. Πέτρο Βλαγκούλη με αναπληρωματικό τον κ. Αυγερινό Παναγιωτακόπουλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος