FOLLOW US: facebook twitter

Επιτέλους θα λειτουργήσει!: Στο νέο σχολικό κτίριο θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Καράτουλα

Ημερομηνία: 03-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Τάκης Αντωνακόπουλος : “Οι ενέργειες μας, κινητοποίησαν τις αρχές και έφεραν αποτέλεσμα”

Στο ολοκαίνουργιο  σχολικό κτίριο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα χτυπήσει επιτέλους το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, που εδώ και 12 χρόνια στεγάζονται στα λυόμενα, σε άθλιες και ακατάλληλες υγειονομικές συνθήκες, σε προκάτ αίθουσες που “έμπαζαν” νερό το χειμώνα και “έβραζαν” τα καλοκαίρια!

Τουλάχιστον, αυτό δεσμεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) κ. Αθανάσιος Γιάνναρης,  στην χθεσινη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το νέο Γυμνάσιο- Λύκειο Καράτουλα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Φαίνεται λοιπόν ότι η χθεσινή σύσκεψη αποδείχθηκε αποτελεσματική και ο ίδιος έδωσε σαφείς εντολές προς τους υφιστάμενους του, ενώ από την ερχόμενη Παρασκευή, θα βρίσκεται στο Καράτουλα, κλιμάκιο τεχνικών της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου.

Παράλληλα θα μεταφέρεται υλικοτεχνικός εξοπλισμός (θρανία καρέκλες έδρανα, πίνακες κλπ)  από τα λυόμενα, αλλά κι από την Αθήνα, στις νέες εγκαταστάσεις. Έτσι, μετά από αυτήν την θετική εξέλιξη και τις παλινωδίες ετών, καθώς η ανέγερση του σχολικού κτιρίου στο Καράτουλα είχε καταντήσει γεφύρι της Άρτας παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις δήμου, τοπικών φορέων, γονιών και εκπαιδευτικών, τα παιδιά θα μπουν στο καινούργιο τους σχολείο και θα κάνουν μάθημα στο χώρο που τους πρέπει.  Ο δήμαρχος Πύργου μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε ότι “ Οι ενέργειες μας, κινητοποίησαν τις αρχές και έφεραν αποτέλεσμα και έτσι οι μαθητές του γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα θα υποδεχθούν την νέα σχολικη χρονιά στο ολοκαίνουργιο σχολείο τους”.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Πύργου έθεσε και άλλα δυο σοβαρά θέματα που αφορούν στη στέγαση εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου.  Συγκεκριμένα αυτό του 1ου Λυκείου Πύργου και του Ειδικού Σχολείου. Συμφωνήθηκε με τον κ. Γιάνναρη να υπάρχουν στο άμεσο μέλλον νέες θεματικές συσκέψεις, γι αυτά τα δύο σχολεία, που θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. .

Παρόντες στη χθεσινή σύσκεψη, ήταν εκτός από το Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο πρόεδρος Καράτουλα Θ. Κλειδέρης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ Τρύφωνας Αθανασόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γ. Μαρκόπουλος. Από τη πλευρά της ΚΤΥΠ συμμετείχαν ο Γενικος Διευθυντής Θ. Κυριαζόπουλος , ο Διευθυντής Κατασκευών Γιάννης Τσαγκάρης – ο οποίος θα είναι επικεφαλής του κλιμακίου που θα εγκατασταθεί στο Καράτουλα – και η προϊσταμένη έργων Παιδείας Κατερίνα Γιατράκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος