FOLLOW US: facebook twitter

Στο μονοπάτι των “Χάρτινων Ηρώων”

Ημερομηνία: 20-06-2023 | Συντάκτης:

Ο νέος εκδοτικός οίκος συστήθηκε στο ηλειακό κοινό

– Κοσμοσυρροή στις βιβλιοπαρουσιάσεις των Νέλλης Γεωργούλια, Έστας Παπαγεωργίου & Παναγιώτη Γκαμούρα στο θέατρο Απόλλων

Γράφει η Ζωή Μπέκιου

Φωτογραφίες: Νίκη Μιχαλοπούλου 


Φέτος, ο Ιούνης στην προσπάθειά του να διώξει μια για πάντα τον Μάιο συνάντησε τους “Χάρτινους Ήρωες”.

Αυτοί, που είναι τρελοί παραμυθοποιοί, του είπαν πώς επιβίωσαν από την τελευταία τους εκστρατεία και εξελίχθηκαν σε κάτι νέο, για την ακρίβεια του είπαν πως δημιούργησαν τις δικές τους εκδόσεις και πως θα κυκλοφορήσουν τρία νέα βιβλία, Ηλείων συγγραφέων μάλιστα. 

Ηρώ Ρήγα, Γιάννης Ρήγας, Αλκυόνη Διαμαντοπούλου

Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:

– Καλά βρε Ιούνη, εφημερίδα δεν διαβάζεις; Στο διαδίκτυο δεν περιηγείσαι; Το γράφει παντού πως το τριήμερο από τις 9/6 έως 11/6 έχουμε τις δικές μας βιβλιοπαρουσιάσεις στον αύλειο χώρο του Απόλλωνα. 

Ελένη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Κουλοχέρα, Νέλλη Γεωργούλια, Νίκος Τουμαζάτος

– Σιγά μη λέτε αλήθεια, πώς μπορείτε να κάνετε τόσα πράγματα αφού είστε ασπρόμαυροι;

– Τι εννοείς; Πιστεύεις ότι δεν έχουμε φαντασία για να εκδώσουμε βιβλία; Καλά…μόλις τελειώσουν οι βιβλιοπαρουσιάσεις μας θα έρθουμε να σε βρούμε.

– Σύμφωνοι “Χάρτινοι Ήρωες”, όποιος νικήσει θα πάει δωρεάν διακοπές στον ωκεανό της ευτυχίας.

Αναγνώστες,

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι “Χάρτινοι Ήρωες” είναι ονειροπόλοι, αλλά ψεύτες δεν είναι γι’ αυτό εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου σε όλες τις εφημερίδες και έγραφαν:

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Οι Χάρτινοι Ήρωες είμαστε. Σας γράφουμε για να σας πούμε πως τα καταφέραμε. Ξεγελάσαμε τον δύσπιστο Ιούνη και παρουσιάσαμε τρία διαφορετικά βιβλία στον αύλειο χώρο του Απόλλωνα. Σας εμπιστευόμαστε, άρα θα σας τα πούμε όλα αναλυτικά.

Ελένη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Κουλοχέρα, Νέλλη Γεωργούλια, Νίκος Τουμαζάτος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου παρουσιάσαμε το βιβλίο “Αστέρια” της Νέλλης Γεωργούλια το οποίο εικονογράφησε ο φίλος της, Νίκος Τουμαζάτος.

Ελένη Παπαδοπούλου, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Νέλλη Γεωργούλια, Κατερίνα Κουλοχέρα, Ηρώ Ρήγα 

Μέσα από την ανάγνωσή του, μεγαλοι και έφηβοι καταφέρνουν να βρουν τον εαυτό τους με οδηγό τα αστέρια που πάντα δείχνουν το φως.

Νέλλη Γεωργούλια, Νίκος Τουμαζάτος

Για το βιβλίο πέρα από τους δημιουργούς μίλησε η αρχισυντάκτρια της καθημερινής εφημερίδας Πρωινή Ελένη Παπαδοπούλου και η φιλόλογος Κατερίνα Κουλοχέρα, ενώ η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου διάβασε απόσπασμα του βιβλίου. 

Γωγώ Ξενογιαννοπούλου, Έστα Παπαγεωργίου, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Ζωή Μπέκιου, Ελένη Χριστοδουλοπούλου

Το Σάββατο 10 Ιουνίου η εκλεκτή μας φίλη Έστα Παπαγεωργίου σύστησε στο κοινό το δικό της βιβλίο με τίτλο “Μικροϊστορίες… της στιγμής”.

Γωγώ Ξενογιαννοπούλου, Έστα Παπαγεωργίου

Πρόκειται για 130 σελίδες χρονογραφημάτων, αν αφαιρέσουμε τον πρόλογο του σκηνοθέτη Νίκου Θεοδοσίου.

Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Ηρώ Ρήγα, Έστα Παπαγεωργίου, Γωγώ Ξενογιαννοπούλου,, Ζωή Μπέκιου

Δίπλα στη συγγραφέα βρισκόταν η παιδική της φίλη και καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Γωγώ Ξενογιαννοπούλου η οποία μας μιλησε για τη σχολική ζωή της συγγραφέως.

Γιάννης Κακολύρης, Έστα Παπαγεωργίου

Το βιβλίο σχολίασε ο οργανωτικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ακολούθησε αφήγηση ενός διηγήματος από την θεατρολόγο Ελένη Χριστοδουλοπούλου. 

Αγγελική Παυλίδη, Έστα Παπαγεωργίου, Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου

Τέλος την Κυριακή 11 Ιουνίου είχαμε ξυπνήσει από νωρίς γιατί περιμέναμε τους πιο δύσκολους κριτές, τα παιδιά, αφού ο Παναγιώτης Γκαμούρας με το παραμύθι του “Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας” μας ταξίδεψε σε ένα μαγικό τοπίο το οποίο αποτυπώνεται από το πινέλο της Μαριλίνας Σκαρπέτα και στο οποίο ζουν ο πρίγκιπας Αντρέας και η πριγκίπισσα Αμαλία.

Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Γκαμούρας, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος

Για τον ίδιο τον συγγραφέα αλλά και το έργο του μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και συμμαθητής του, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο θείος και  καθηγητής του, Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ ο επίσης συμμαθητής του και δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρωινή, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος συντόνισε τη συζήτηση.

Βασίλης Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Παναγιώτης Γκαμούρας, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Ηρώ Ρήγα, Γιώργος Αγγελόπουλος

Και επειδή οι μικροί μας φίλοι το ζήτησαν πολύ ευγενικά, η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου μέσα από την αφήγησή της, τους ταξίδεψε στα γεγονότα του παραμυθιού.

Εργαστήρι ζωγραφικής με την Αθηνά Γαλανοπούλου

Με το πέρας της αφήγησης, το εργαστήρι ζωγραφικής με την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου που λάμβανε χώρα δίπλα από την βιβλιοπαρουσίαση γέμισε φωνές και οι ξυλομπογιές πήραν… φωτιά. 

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Γκαμούρας υπογράφει το παραμύθι του

Σας τα είπαμε όλα! Πάμε να συνεχίσουμε τις διακοπές που μας είχε τάξει ο Ιούνης αν νικούσαμε.

Ήδη έχουμε σκεφτεί πολλές νέες ιδέες. Μόλις βρούμε το πρώτο πλοίο θα ξαναέρθουμε κοντά σας.

Υ.Γ. Για όσους είναι πάντα λίγο αργοπορημένοι να ξέρετε πως τα βιβλία μας σύντομα θα διατίθενται και στα βιβλιοπωλεία, ενώ παραγγελίες μπορείτε να κάνετε και από τη σελίδα των Χάρτινων Ηρώων στο facebook.

Η βιβλιοπαρουσίαση στάθηκε αφορμή για να ξανασυναντηθούν η καθηγήτρια Γωγώ Ξενογιαννοπούλου με τους μαθητές της Αμάντα Παναγιωτοπούλου, Ηρώ Ρήγα και Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη!

Οι φίλοι σας, “Χάρτινοι Ήρωες”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος