FOLLOW US: facebook twitter

Στο Γυμνάσιο Λεχαινών ο Θ. Βασιλόπουλος για την διάκριση  της ομάδας  Ρομποτικής στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Ημερομηνία: 04-04-2024 | Συντάκτης:

«H  σπουδαία διάκριση της ομάδας  Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών  σκιαγραφεί μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας από την μαθητιώσα νεολαία  για το μέλλον του τόπου μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε  σήμερα  Πέμπτης 5 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα των Λεχαινών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. 

Ο κ Βασιλόπουλος αφού συνεχάρη τις μαθήτριες οι οποίες με την ομάδα Ρομποτικής Robo Queens κατέκτησαν  την πρώτη θέση  στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και όσους απαρτίζουν την ομάδα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «επιμένει δημιουργικά και καινοτόμα, καθώς κυρίαρχο ζητούμενο είναι η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, βασικές προϋποθέσεις για νέους αναπτυξιακούς δρόμους». Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΠΔΕ-όπως είπε-  θα στηρίξει κάθε δράση  που θα συνδυάζει την  τεχνολογία με την  εκπαίδευση.  

Την ομάδα Ρομποτικής Robo Queens του Γυμνασίου  Λεχαινών  συγκροτούν οι  Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου,  Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου,  Φίλια Χρυσούλα του Δημητρίου και Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου  καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας Γεωργάκης Αριστείδης και Σχοινάς Δημήτριος.    

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν  «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα  διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος