FOLLOW US: facebook twitter

«Στο φως του Φεγγαριού»: Η Εφ.Α. Ηλείας ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2019

Ημερομηνία: 01-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και φέτος τον Αύγουστο υπό το φως της πανσελήνου, παρουσίασε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού. Σε 48 από αυτά, θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες. Ο εορτασμός της πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου ενώ θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, το Δεκαπενταύγουστο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, μιας από τις σημαντικότερες δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και έχει αγαπηθεί από Έλληνες και ξένους που επισκέπτονται αθρόα την χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Εφ. Α. Ηλείας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει τις εκδηλώσεις σε όλα τα σημαντικά μουσεία, μνημεία και χώρους ευθύνης της, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει μια δυνατή εμπειρία, μια αξέχαστη βραδιά στους αγαπημένους πολιτιστικούς προορισμούς της Ηλείας.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το βράδυ της Πανσελήνου του Αυγούστου την Πέμπτη 15 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι οι εξής:

Πέμπτη 15 Αυγούστου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός Χώρος Επικουρίου Απόλλωνα: Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21:00 έως τις 24:00. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Αρχαιολογικός χώρος Κάστρο Χλεμούτσι: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις μουσικές εκδηλώσεις, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος