FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η Σπιάντζα

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:

-Οι βασικές προτεραιότητες του δήμου Πύργου στο ΕΠΣ της Ηλείας συζητήθηκαν χθες στο Λάτσειο

-Τι δήλωσε στην «Πρωινή» η επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, Αλεξάνδρα Παπαδήμα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η μόνιμη και ρεαλιστική λύση στο παραλιακό μέτωπο, η οριοθέτηση των οικισμών και των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, καθώς και οι δυνατότητες χωροθέτησης βιομηχανικού πάρκου ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης η νέα δημοτική αρχή Πύργου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τη μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της παραλιακής ζώνης της Ηλείας.

Ο δήμαρχος Στάθης Καννής τόνισε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που διαθέτει το  Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο παραλιακό μέτωπο από την υφιστάμενη κατάσταση  καθώς και η διευκόλυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων, διότι θα θεσμοθετηθούν χωρικές και πολεοδομικές ρυθμίσειςσε ζητήματα που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν το Νομό, όπως για παράδειγμα τις χρήσεις γης σε παραλιακές ζώνες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις στο τελικό κείμενο του ΕΠΣ και αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες.

«Σαφέστατα το παραλιακό μέτωπο είναι ψηλά στην ιεράρχηση, διότι είναι και το πιο σύνθετο. Επίσης θέσαμε το ζήτημα του καθορισμού ή της διόρθωσης των ορίων στους οικισμούς, τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, αλλά και τη χωροθέτηση ενός βιομηχανικού πάρκου», ανέφερε.

Η επικεφαλής της ομάδας μελετητών της αναδόχου εταιρείας, Αλεξάνδρα Παπαδήμα, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι για την παραλιακή δομημένη περιοχή στον δήμο Πύργου σημείωσε πως θα εξεταστούν οι δυνατότητες πολεοδομικής οργάνωσης της άτυπης οικιστικής συγκέντρωσης, ώστε να προβλεφθούν οι αναγκαίοι κοινόχρηστοι χώροι και περιβαλλοντικές υποδομές, ωστόσο επισήμανε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σύνθετη και απαιτεί διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, των πιέσεων προς τις περιοχές προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των παραμέτρων που σχετίζονται με την κλιματική ανθεκτικότητα και την εμφάνιση ακραίων φυσικών φαινομένων.

«Δεδομένου ότι το ΕΠΣ εγκρίνεται με Προεδρικό Διάταγμα, θα πρέπει να έχει ισχυρή συνταγματική θωράκιση και να μην είναι ευάλωτο σε πιθανές προσφυγές. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia