FOLLOW US: facebook twitter

Στο 80% η Πατρών-Πύργου ως το τέλος του 2024

Ημερομηνία: 30-04-2024 | Συντάκτης:

-Αυτοψία στα εργοτάξια από Αλεξοπούλου και Ταχιάο

Η Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος επισκέφτηκαν τα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, όπου και ξεναγήθηκε από εκπροσώπους της παραχωρησιούχου εταιρείας Ολυμπία Οδός και των μελών Άβαξ, Άκτωρ και ΤΕΡΝΑ της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου.

Η Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Στη νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, οι εργασίες έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40% και αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2025. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη πνοή στη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει τις μεταφορές και θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Παρακολουθώντας το να ολοκληρώνεται αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη, καθώς ανήκω σε εκείνους που, από την πρώτη στιγμή, αγωνίστηκαν για την επανέναρξή του με τον σωστό τρόπο, ενώ κινδύνευε να ακυρωθεί από την ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις γνωστές πλέον μεθοδεύσεις που είχαν ακολουθηθεί».

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξέλιξη του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος. Αυτή τη στιγμή, η πρόοδος των εργασιών αγγίζει το 42% και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι η συνολική διάρκεια των εργασιών θα είναι 40 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος