FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: O Καραλής στο Indoor Tour του Λιεβέν

Ημερομηνία: 17-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο Indoor Tour του Λιεβέν της Γαλλίας στρέφεται σήμερα η προσοχή των φίλων του στίβου. Εκεί θα φιλοξενηθεί ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου, ανάμεσα τους και δύο Έλληνες, ο Πυργιώτης άλτης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ) και ο Ανδρέας Πανταζής (Α.Ο. Μεγάρων) στο τριπλούν.

Ο Καραλής διανύει εξαιρετική σεζόν στη διάρκεια της οποίας έχει ξεπεράσει τα 5,81μ. κι έχει σταθερά άλματα πάνω από τα 5,70 μέτρα και πλέον θα επιδιώξει να απειλήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, το οποίο είναι 5,85 μέτρα. Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο συναγωνισμός με τον Κρις Νίλσεν (ΗΠΑ) που έχει περάσει φέτος τα 6,02μ., αλλά και του “χρυσού” ολυμπιονίκη του 2016 Τιάγκο Μπραζ. Στον αγώνα θα είναι και ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, που μπορεί να μην έχει βρει ακόμη το ρυθμό του, ωστόσο πάντα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις. Ο Καραλής θα κάνει στο Λιεβέν τον τέταρτο αγώνα του σε μια χρονιά όπου δεν έχει πέσει κάτω από τα 5,71μ., ενώ το Σάββατο θα συνεχίσει στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Ανδρέα Πανταζή στο τριπλούν, λίγες ημέρες από τη νίκη του στην Καρλσρούη. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έχει ως βασική προτεραιότητα να επαναλάβει επιδόσεις ανάλογες του γερμανικού μίτινγκ, όπου είχε προσγειωθεί στα 16,79 μέτρα και είναι ικανές να του δώσουν ένα καλό πλασάρισμα στη διοργάνωση. Ο Πανταζής έχει την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο και την κορυφαία φετινή επίδοση σε σχέση με τους υπόλοιπους επτά που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο αγώνισμα μαζί με τον Ντόναλτ Σκοτ. Στον αγώνα ξεχωρίζουν ακόμη οι Λαζάρο Μαρτίνεζ (Κούβα), Μαξ Χες (Γερμανία), Γιασέρ Τρίκι (Αλγερία), Ναζίμ Μπαμπάεφ (Αζερμπαϊτζάν, Σίμο Λιπσάνεν (Φινλανδία) Μπενζαμέν Κομπαορέ (Γαλλία).

Το επί κοντώ των Ανδρών θα ξεκινήσει στις 20.45 και το τριπλούν των Ανδρών στις 22.00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος