FOLLOW US: facebook twitter

Στις στάχτες ανθίζει η ανθρωπιά…: Μια τεράστια αχτίδα φωτός αποτελεί το κύμα αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται τα τελευταία 24ωρα από απλούς πολίτες και επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ηλεία

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”142613″ img_size=”full”][vc_column_text]

Η Κοινωνική Κουζίνα για 10 μέρες μαγειρεύει στο δημαρχείο Ολυμπίας
Έκκληση για συγκέντρωση των πρώτων υλών και προϊόντων μακράς διαρκείας για να γεμίσουν οι… μαρμίτες!

[/vc_column_text][vc_column_text]Έξω από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει στήσει το μαγειρείο της, η Κοινωνική κουζίνα που  ξεκίνησε από την Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και αγκαλιάστηκε από δεκάδες εθελοντές. Στην παρούσα φάση υποστηρίζεται από Εθελοντές και αλληλέγγυους Πύργου και Αμαλιάδας , όπου για τις 10 επόμενες ημέρες θα μαγειρεύει φρέσκο και ζεστό φαγητό για τους πυρόπληκτους της περιοχής και θα μοιράζεται στα χωριά που έχουν πληγεί καθώς και σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια!

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Έτσι και χθες όπως και κάθε μέρα, μαγείρεψαν 1000 μερίδες φαγητού και διανεμήθηκαν στη συνέχεια από εθελοντές στα πυρόπληκτα χωριά της Ολυμπίας.

Ωστόσο, στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, οι μαρμίτες δεν γεμίζουν δια μαγείας, γίνεται έκκληση για την συγκέντρωση τροφίμων και πρώτης ύλης και καλούν όλον τον κόσμο καθώς και επαγγελματίες να συνεισφέρουν.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Χρειαζόμαστε βοήθεια είτε με την προσωπική σας παρουσία είτε υλική με τρόφιμα ! Τα τρόφιμα που μπορείτε να φέρετε μπορεί να είναι είτε συσκευασμένα μακράς διαρκείας είτε λαχανικά, κρέας, λάδι ή ο,τι άλλο μπορείτε! Μπορούμε να οργανωθούμε κ μεταξύ μας για την μεταφορά στην Ολυμπία καθώς υπάρχουν άτομα από Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη ή όπου αλλου στην Ηλεία έρχονται κάθε μέρα εδώ. Προχωράμε με αγάπη και αλληλεγγύη!»

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που πρώτος ξεκίνησε την Κοινωνική κουζίνα στην Ηλεία για τους πυρόπληκτους και η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε στη συνέχεια από δεκάδες εθελοντές που πήραν τη σκυτάλη αναφέρει:

«Τρείς  μέρες τώρα θαυμάζω αυτά τα νέα παιδιά, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης.

Θα μπορούσαν να είναι στις παραλίες, στα καφέ, στα σπίτια τους. Όμως ήταν δίπλα μας, έκαναν τα πάντα έπλυναν και έκοψαν δεκάδες κιλά λαχανικών, με υπομονή ανακάτεψαν τη μαρμίτα, συσκεύασαν, φόρτωσαν, έκαναν τη λάτζα. Δεκάδες νέα παιδιά !! Ο ανθός του τόπου μας!!! Η ελπίδα !! Το μέλλον !! Μερικά από αυτά τα γνωρίζω από μικρά, όπως και τις οικογένειές τους!!!

Συγχαρητήρια»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot