FOLLOW US: facebook twitter

Έκρηξη αλληλεγγύης για πυρόπληκτους και πυροσβέστες

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα
Φαγητό, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν πολίτες, φορείς και σωματεία σε όλη την Ηλεία

Μια τεράστια αχτίδα φωτός, μέσα στο μαύρο που μας έχει περικυκλώσει τούτες τις μέρες, αποτελεί το κύμα αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται τα τελευταία 24ωρα από απλούς πολίτες και επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ηλεία. Φωτεινή ελπίδα τις δύσκολες αυτές μέρες, τα αμέτρητα καλέσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προσφορά και στήριξη στους συμπολίτες μας που από τη μια στιγμή στην άλλη, είδαν το βιός τους να γίνεται στάχτη.

Καλέσματα συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και υγειονομικού υλικού, σε διάφορα σημεία των πόλεων (κυρίως καταστήματα) αλλά και στους δήμους όλης της Ηλείας και το κτίριο της Π.Ε. στο Διοικητήριο, συγκέντρωση νερών και κρουασάν που καθημερινά προσφέρονται στους ήρωες πυροσβέστες και τους εθελοντές που παραμένουν για 7η μέρα στα χωριά παλεύοντας με τις αναζωπυρώσεις αλλά και μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού για τις οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν και όλους όσους βρίσκονται στα χωριά, από εστιατόρια και απλές νοικοκυρές είναι μερικές μόνο από τις υπέροχες και συγκινητικές κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες.

Συμπληρωματικά, να αναφέρουμε, ότι ιδιαίτερα συγκινητικές είναι και οι προσφορές αγροτών και κτηνοτρόφων προς τους συναδέλφους τους που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Μπάλες σανό, ζωοτροφές ακόμα και ανακοινώσεις κτηνιάτρων και φιλόζωων για την παροχή δωρεάν βοήθειας στα ζώα των πυρόπληκτων.

Αν θέλετε να στηρίξετε, ενδεικτικά καταγράφουμε σημεία και φορείς που και αυτή την εβδομάδα συνεχίζουν την προσπάθεια.

Κοινότητα Γουμέρου

Η κοινότητα Γουμέρου συγκεντρώνει τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φωτιές για τα γειτονικά χωριά που έχουν ανάγκη. Θα συγκεντρώνονται στο κοινοτικό κατάστημα Γουμέρου. Τηλ. Επικοινωνίας 6980510262 (πρόεδρος).

Επίσης οι κτηνοτρόφοι του χωριού, με το συντονισμό του προέδρου Αριστείδη Γαβριλόπουλου απλώνουν χέρι βοηθείας στους πυρόπληκτους συναδέλφους τους των γειτονικών χωριών.

Μπάλες σανό από πολίτη

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάρτηση του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος πόσταρε στο φβ τα λόγια του βοσκού Στέλιου Τσεκουρλούκη. «Δήμαρχε καλησπέρα. Που θα φέρω 2 μπάλες σανό για να τις πάτε στους πυρόπληκτους συναδέλφους μου; Αυτός είναι ο Στέλιος Τσεκουρλούκης, αυτός είναι ο Έλληνας!» έγραψε ο δήμαρχος αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.

Παιδικά ρούχα από το TOBOLA

Το κατάστημα παιδικών ρούχων TOBOLA με ανάρτηση στο φβ ενημερώνει: «Δίπλα σας στα δύσκολα… Επικοινωνήστε με το κατάστημα μας ή στείλτε μας στοιχεία οικογενειών που έχουν ανάγκη για παιδικά ρούχα. Τηλ. 26210 33056.

Τρία φορτηγά βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τρία φορτηγά με νερά, τρόφιμα και ζωοτροφές έφθασαν στον Πύργο από τις κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ξεκίνησα από χθες η διανομή σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες που επιχειρούν στο πεδίο. Ευχαριστούμε την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Πρόεδρο του Dr Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αρωγής του Περιφερειακού Τμήματος Πύργου του Ε.Ε.Σ.

Δροσερό νερό και κρουασάν από την Ποτοποιία ΜΥΛΩΝΑ

Παγωμένο νερό και κρουασάν προσέφερε η Ποτοποιία Μυλωνά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους όλους όσους μάχονταν με τις φλόγες, συμμετέχοντας στην δράση αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ηλεία. «Παραδόθηκαν σε φορτηγά ψυγεία στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Πρατήριο ΕΚΟ επί της Ερυθρού Σταύρου στον Πύργο, τα οποία θα τα διανέμουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές….».

Παραδοσιακοί σπόροι δωρεάν σε όποιον πυρόπληκτο το επιθυμεί

Η υπεύθυνη της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου κ. Όλγα Βενιζέλου Ρουβά με ανάρτηση της, ανακοίνωσε πως όποιος πυρόπληκτος επιθυμεί παραδοσιακούς σπόρους θα τους τους στείλει με τα έξοδα του φακέλου αποστολής από την ίδια. «Μόνο για πυρόπληκτους! θα προσπαθήσουμε να μη σβήσει η ζωή! Η ομάδα μου δεν είναι ΜΚΟ ούτε σύλλογος, ούτε χρηματοδοτείται από κανένα. Εχω όμως πολύ αγάπη για όλους και πονάω Μαζί σας! Όποιος έπαθε ζημιές σε όλη την Ελλάδα από την φωτιά και θέλει σποράκια να ξαναφτιάξει τον κήπο του θα του χαρίσω με πολύ χαρά και αγάπη! Δεν θέλω να μου στείλει φάκελο Ο φάκελος είναι ένα μικρό δώρο από εμένα. Στείλτε μου μόνο σε μήνυμα την διεύθυνση σας και τι σποράκια θέλετε. Την αγάπη μου σε όλους τους πυρόπληκτους φίλους !!»

Βοήθεια στα ζώα των πυρόπληκτων

Το ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ με ανάρτηση του αναφέρει: «Η κλινική μας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στο νόμο, θα παράσχει δωρεάν βοήθεια στα ζώα των πυρόπληκτων συμπολιτών μας που χρήζουν άμεση βοήθεια! Παρακαλώ επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας στα τηλέφωνα 2621020908 η 6981010706».

Συγκέντρωση ειδών στο κατάστημα JELO

«Αυτές τις δύσκολες ώρες… Ας ενωθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας… Μπορείτε.. Να φέρνετε ότι μπορεί ο καθένας σας…. Στο κατάστημα μας JELO στην κεντρική πλατεία Πύργου…. Και εγώ προσωπικά…. Θα φροντίσω να φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη… Το τηλέφωνο του μαγαζιού μας είναι 26210 32531… Για οτιδήποτε θελήσετε…».

Με νεότερη ανάρτηση μάλιστα, καλεί όποιον επιθυμεί να μαγειρέψει φαγητό και να προσφέρει όσες μερίδες μπορεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ήδη, η πρόταση αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς και κυρίως από εστιατόρια που φρόντισαν και προσέφεραν εκατοντάδες μερίδες φαγητό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος