FOLLOW US: facebook twitter

Στις 7 Μαίου 2023 ο 8ος «Δρόμος της Εκεχειρίας» Ήλιδα- Ολυμπία

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:

Άνοιξαν οι εγγραφές για την συμμετοχή των δρομέων

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ιερή γη της Ήλιδας και της Ολυμπίας, η Συμπολιτεία Ολυμπίας διοργανώνει για 8η χρονιά τον «Δρόμο της Εκεχειρίας» την Κυριακή 7 Μαίου 2023  Τον δρόμο που οδηγεί από την Ήλιδα στην Ολυμπία. Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει για συμμετοχές στο δρόμο των 49 χιλιομέτρων στον οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες δρομείς και αθλητές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Η εκκινηση θα γίνει στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και ο τερματισμός στον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας στις 15.40 το απόγευμα.

 Στο διάβα τους οι δρομείς, κήρυκες της Εκεχειρίας, τυγχάνουν της φιλοξενίας του Ξένιου Δία μέσα από τα χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων που από τα βάθη των αιώνων φτάνει στις μέρες μας γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο. Οι σύγχρονοι κάτοικοι, απόγονοι των αρχαίων Ηλείων, υποδέχονται τους δρομείς αλλά και τους περιπατητές με ένα ποτήρι δροσερό νερό από τις πηγές τους, με παραδοσιακά προϊόντα φρούτα, σταφίδες, γαλακτοκομικά, κρασιά, χυμούς, ξηρούς καρπούς, ό,τι έχει ο κάθε ένας… Καρπούς που γεννά η Ηλειακή γη και δίνουν απλόχερα στους σύγχρονους κήρυκες της Εκεχειρίας.

Όλοι οι δρομείς, αθλητές, στρατιωτικοί, απλοί πολίτες κρατώντας ένα κλαδί ελιάς έτρεξαν και θα ξανατρέξουν αυτά τα 50 χιλιόμετρα για να μεταφέρουν και να μεταδώσουν  σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της Εκεχειρίας.

Στον «Δρόμο της Εκεχειρίας»  θα βραβευθούν όλοι οι τερματίσαντες, γιατί σημασία έχει ο δρόμος και η διαδρομή προς την Εκεχειρία με τελικό προορισμό την Ειρήνη.

Παράλληλα, στο  Σάββατο 6 Μαΐου 2023 το πρωί θα διεξαχθεί για 3η χρονιά Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά  της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2023”, 5χλμ με  αγωνιστικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή ενηλίκων και ανηλίκων. Αφετηρία το χωριό Αρχαία Πίσα και τερματισμός στο δημαρχείο Ολυμπίας

Τέλος ο Παιδικός-Εφηβικός αγώνας 2χλμ στην Αρχαία Ήλιδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Ώρα εκκίνησης: 18.30 Εκκίνηση: πλατεία Ήλιδας
Τερματισμός: είσοδο παλαιού Μουσείου Ήλιδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος