FOLLOW US: facebook twitter

«Αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους το 10ωρο»!: Στις 6/5 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά τα σωματεία των εργαζομένων.

Στην σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της Ηλείας μεταξύ άλλων  αναφέρεται:

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τον αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Μια Πρωτομαγιά που θα γιορταστεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για τους εργάτες όλου του κόσμου που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της νέας κρίσης που βαθαίνει, της πανδημίας που αφήνει καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αλλά και την ένταση, προετοιμασία νέων πολεμικών συγκρούσεων.

Μοναδικό μας όπλο απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα είναι η οργάνωσή μας, ο αγώνας, η Αλληλεγγύη. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Όλοι μαζί, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα μας μπορούμε να χτίσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, να κάνουμε πράξη το σύνθημα “Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”.

H Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων εργατών, απαιτεί σήμερα κοινό, μαζικό και οργανωμένο αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεων απέναντι στις ορέξεις κεφαλαίου – ΕΕ – κυβερνήσεων, αλλά και πάλη για τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ιδιαίτερα σήμερα, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει. Φέρνει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών.

Τώρα είναι η ώρα! Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη. Η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου είναι αιτία πολέμου για μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, σε όλους αυτούς που σήμερα αγωνιούν και προβληματίζονται, στη νεολαία, σε όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλείας που συναντηθήκαμε σε αγώνες και διεκδικήσεις.

Εμείς οι εργάτες και οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις αποφασίζουμε πότε θα γιορτάσουμε τη δική μας μέρα, τη δική μας Πρωτομαγιά. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πώς θα τιμήσουμε τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας. Γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία των εργατών και δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος