FOLLOW US: facebook twitter

Επιτροπή Ειρήνης: Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:

Από τις 12 έως τις 22 Απριλίου 2021, με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, διεξάγεται η άσκηση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» με τη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά και την Κύπρο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας καταγγέλλει στο λαό της περιοχής αυτή τη νέα ιμπεριαλιστική πρόβα πολέμου, η οποία σηματοδοτεί την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, το ξαναμοίρασμα των αγορών και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς.

Στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εντάσσει και η ελληνική αστική τάξη την επιδίωξη της γεωπολιτικής αναβάθμισής της, προσδένοντας έτσι σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και την εξωτερική της πολιτική.

Μακριά από στόχους που θα αφορούσαν αποκλειστικά την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ο σχεδιασμός της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» αφορά εκπαίδευση «σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής» σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ενώ η σημασία της για τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς περιγράφεται αδρά από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς παράγοντες σαν «προετοιμασία για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας» και σαν «σημαντικό βήμα προς την επέκταση των επιχειρήσεων μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αντοχής σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο».

Ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» πραγματοποιείται:

  • Στο φόντο των ΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων για την «ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας».
  • Την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, της ΝΔ σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, με την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις μετατρέπουν το έδαφος της χώρας σε απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε πολεμικό τους ορμητήριο και ταυτόχρονα σε πολεμικό στόχο σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου.
  • Την ώρα που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε δεκάδες μεριές της γης την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 2021», σαρώνει το Ιόνιο πέλαγος η ΝΑΤΟϊκή αρμάδαSNMCMG2 υπό τουρκική διοίκηση.
  • Την ώρα που από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποβιβάζονται και μετακινούνται προς τα ρωσικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες στρατού και πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στο πλαίσιο των πολύμηνων ασκήσεων «DEFENDER 2021».
  • Την ώρα που συντηρούνται και αναθερμαίνονται σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο και άλλες τοποθεσίες της χώρας.
  • Την ίδια στιγμή που το «συμμαχικό» Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης.
  • Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια σε αγορές εξοπλισμών για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες.
  • Την ίδια στιγμή που, εν μέσω της πανδημίας, εντείνεται η ολομέτωπη επίθεση της άρχουσας τάξης ενάντια στις κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όπου εντάσσεται και η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», όχι μόνο δεν υπηρετεί την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα τα μετατρέπει σε αντικείμενο των ιμπεριαλιστικών παζαριών, αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση αλλά και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πατριωτικά αισθήματα και τις κοινωνικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας καλεί τους μαζικούς φορείς του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην καταδίκη αυτής της πολιτικής, καλεί το λαό της περιοχής στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει σήμερα ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 7:30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ του ΠΥΡΓΟΥ, διεκδικώντας:

  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις βάσεις.
  • Όχι εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος