FOLLOW US: facebook twitter

Στις 5 Μαΐου ο 5ος Δρόμος της Εκεχειρίας

Ημερομηνία: 02-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87714″ img_size=”full”][vc_column_text]

Το Σάββατο η τελετή έναρξης στην Ήλιδα – Μετά την τελετή συναυλία των “Passepartout” με ελεύθερη είσοδο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, ο «Δρόμος της Εκεχειρίας». Πρόκειται για μία διοργάνωση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες να διανύουν 49,8 χλμ. για να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που «γεννήθηκε» στην Αρχαία Ολυμπία και μεταλαμπαδεύτηκε, μέσω του αθλητισμού, σε όλον τον κόσμο.

Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, και να θυμίσει σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο, κατά την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι ώστε με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» να ξαναέρθουν στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην ειρήνη.

Το Σάββατο η τελετή έναρξης

Η Οργανωτική Επιτροπή του Δρόμου Εκεχειρίας 2019, διοργανώνει εκδηλώσεις για την τελετή έναρξης, που θα γίνει  στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 6.00 μ.μ.  Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συναυλία
από το συγκρότημα “Passepartout” με ελεύθερη είσοδο. Τα κεράσματα της εκδήλωσης είναι ευγενική προσφορά των συλλόγων Αρχαίας Ήλιδας, Καλυβίων, Αυγείου και “Πύρρων”

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να πάρει μέρος κάποιος στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» δεν απαιτείται κάποια οικονομική συμμετοχή με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τηρούν σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης. Όλοι οι δρομείς βραβεύονται με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού http://routeoftruce.com.

Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργάνωση των Δήμων Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, την υποστήριξη του ΠΣΑΤ και του Πολεμικού Μουσείου και την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot