FOLLOW US: facebook twitter

Στηρίζει τον Περιφερειακό Τύπο

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”104947″ img_size=”full”][vc_column_text]

Με εκπροσώπους το ημερήσιου περιφερειακού Τύπου έκανε τηλεδιασκέψεις χθες η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης στήριξης των εφημερίδων, καθότι πρόκειται για θέμα δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον κ.Πέτσα να υλοποιήσει τάχιστα τις εξαγγελίες για οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων και να τερματίσει τις επιλεκτικές ενισχύσεις που μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει τροπολογία για τα κριτήρια ενίσχυσης  (κυκλοφορία, εργαζόμενοι), ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία των ενισχύσεων.

Η κα Γεννηματά επισήμανε ότι η πρόταση για επιδότηση Εργασίας-με πλήρως κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα- πρέπει να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στον Τύπο, ενώ για τις Περιφερειακές επιχειρήσεις Τύπου σημείωσε πως πρέπει να συγκροτηθεί ένα νέο και ενιαίο Μητρώο, που θα συμπεριλαμβάνει τόσο την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων, όσο και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην περιφέρεια, με εφαρμογή σύγχρονων κριτηρίων και εποπτείας.

Ταυτόχρονα ζήτησε την παράταση του νόμου για την υποχρέωση του Δημοσίου να προβαίνει σε ανακοινώσεις και καταχωρίσεις μέσω του Περιφερειακού Τύπου, προαναγγέλλοντας νομοθετική ρύθμιση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 7/10/2020

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot