FOLLOW US: facebook twitter

Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2020: Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης

Ημερομηνία: 16-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”62011″ img_size=”full”][vc_column_text]-Προσκληση και ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Ηλείας για συμμετοχή μελισσοκόμων στην δράση 1.4

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους, ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 225/152435/11-06-2020 προσδιορίστηκε το περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της δράσης 1.4 «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης» του προγράμματος για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2020.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης ενισχύονται δαπάνες με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας και την προώθηση του ελληνικού μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων, την προβολή του κλάδου της μελισσοκομίας και την ενημέρωση – περιβαλλοντική εκπαίδευση σε σχέση με τη μελισσοκομία και τα οφέλη της και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Ορίζονται ως επιλέξιμες οι ακόλουθες δαπάνες:

α) Η κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής σε εκθέσεις προώθησης του προϊόντος με τη δημιουργία εκθεσιακών περιπτέρων.

β) Η κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής σε εκδηλώσεις/ημερίδες/συνέδρια

γ) Η κάλυψη της δαπάνης διοργάνωσης εκδηλώσεων/ημερίδων/συνεδρίων.

δ) Η κάλυψη της δαπάνης επιμέλειας και δημιουργίας έντυπου ή/και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού.

ε) Η κάλυψη της δαπάνης ραδιοφωνικής, τηλεοπτικής ή/και διαδικτυακής προβολής.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, μέχρι την 21η Ιουλίου 2020, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή αίτηση και τα αναλογα δικαιολογητικά.

«Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης» για το 2020

Σε ότι αφορά την δράση 4.1 «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης» του προγράμματος για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2020, ισχύουν τα εξής.

  1. Ενισχύονται οι δαπάνες για την πραγματοποίηση αναλύσεων σε διαπιστευμένα εργαστήρια, δειγμάτων ελληνικού μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης, με σκοπό τον έλεγχο των φυσικοχημικών τους παραμέτρων, της διερεύνησης της πιθανής ύπαρξης καταλοίπων φυτοπροστατευτικών ουσιών, αντιβιοτικών ή/και άλλων ξένων και επικίνδυνων ουσιών και ελέγχου της νοθείας, με σκοπό την αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας των μελισσοκομικών προϊόντων και διευκόλυνση της εμπορίας τους.
  2. Ως μέγιστο ύψος επιλέξιμων δαπανών καθορίζεται το ποσό των 30.000 €, ανά δικαιούχο σε κάθε μελισσοκομικό έτος.
  3. Το ποσοστό επιχορήγησης για επιλέξιμες δαπάνες μέχρι 10.000 € ανέρχεται στο 100% και μειώνεται βαθμιαία για μεγαλύτερες δαπάνες και μέχρι το ποσό των 30.000 €.
  4. Ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη, εκτός εάν δεν είναι ανακτήσιμος σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ όπως εκάστοτε ισχύει.

Δικαιούχοι

Ορίζονται ως δικαιούχοι:

α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης και μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου), εφόσον τα μελισσοκομικά προϊόντα που παράγουν, διατίθενται προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά,

β) Αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και αγροτικοί συνεταιρισμοί ή αγροτικές εταιρικές συμπράξεις Επίσης, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα συσκευάζοντας – τυποποιώντας και εμπορευόμενοι μελισσοκομικά προϊόντα προερχόμενα από Έλληνες παραγωγούς.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν προς το τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Βερανζέρου 46, Τ.Κ. 104 38, Αθήνα), σχετικό αίτημα

Διαδικασία πληρωμής – ολοκλήρωσης της δράσης

Οι δικαιούχοι διαβιβάζουν στην Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ (Δομοκού 5, Τ.Κ. 104 45, Αθήνα) το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2020 τα δικαιολογητικά πληρωμής

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την υλοποίηση της δράσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στην υπ’ αριθμ. 300/183328/07-07-2020 ανακοίνωση – πρόσκληση (ΑΔΑ: ΩΦΑΗ4653ΠΓ-ΤΞ1) ή να απευθύνονται στο τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών του Υπουργείου στα τηλ. 210 2125704 / 210 2125769 και στα e-mail Kalogridis.D@minagric.gr / mtzitzinakis@minagric.gr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot