FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία για τον «Επιθεωρητή»

Ημερομηνία: 20-02-2024 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα για την Θεατρική Ομάδα Πύργου στις 2 Μαρτίου στον Απόλλωνα με μια αριστουργηματική κωμωδία του Ν. Γκόγκολ σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Τη σκυτάλη από την Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο», παίρνει για την συνέχεια της φετινής θεατρικής σεζόν στον Απόλλωνα, η Θεατρική Ομάδα Πύργου που από χθες μπήκε στο θέατρο για τις τελευταίες της πρόβες, καθώς προετοιμάζεται εντατικά για την νέα της παράσταση. Η θεατρική ομάδα Πύργου, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα  την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2024 με το θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής», σε σκηνοθεσία για μια ακόμα φορά της Ευανθίας Στιβανάκη με βοηθό σκηνοθέτη τον Γιάννη Μανώλη, μια αριστουργηματική κωμωδία αλλά και  μια κοινωνική σάτιρα που θίγει την κοινωνική διαφθορά, την γραφειοκρατία, τον δεσποτισμό  και την κατάχρηση εξουσίας. Μια κωμωδία διαχρονική εδώ και 200 χρόνια, που το θέμα της και το χιούμορ της μοιάζει σημερινό!

Τα ταλαντούχα μέλη της ομάδας με την μεγάλη εμπειρία που έχουν και τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ευανθίας Στιβανάκη, υπόσχονται μια εκπληκτική παράσταση, συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών της Θ.Ο Πύργου. που την περσινή σεζόν κέρδισε για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις με το «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ». . Και φυσικά είμαστε σίγουροι ότι για μια ακόμα φορά θα παρακολουθήσουμε καλό θέατρο και μια άρτια κωμωδία, με μια πολύ προσεγμένη και καλοδουλεμένη παράσταση.

Το έργο
Όταν ο Γκόγκολ παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά το 1836 στην Αγ. Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος που ήταν ανάμεσα στους θεατές είπε: καλά μας «περιποιήθηκε» όλους μας και πρώτα πρώτα εμένα. Ο Επιθεωρητής είναι μια τέλεια κωμική μηχανή που στηρίζεται στην παρεξήγηση. Είναι ακόμη ένα υπόδειγμα σατιρικής κωμωδίας που θα λέγαμε ότι έχει συγγένειες με τον Αριστοφάνη στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων.

Σε μια Ρώσικη επαρχιακή πόλη, αναμένεται ένας Επιθεωρητής απ΄ την Πρωτεύουσα. Από την ανησυχία τους οι αξιωματούχοι της πόλης, παίρνουν για Επιθεωρητή έναν άφραγκο δημόσιο υπάλληλο που είναι στο πανδοχείο της πόλης και όταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς. Ο ψευδο-επιθεωρητής γίνεται καταλύτης της μικρής κοινωνίας, η οποία αυτοαποκαλύπτεται ως υποκριτική και διεφθαρμένη. Και ο Κυβερνήτης αποδεικνύεται το…  έξυπνο πουλί που από τη μύτη πιάνεται!  

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων και οι συντελεστές της και φυσικά οι θεατρόφιλοι αναμένουν με ανυπομονησία την παράσταση.   


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος