FOLLOW US: facebook twitter

Στην Πυροσβεστική και τυπικά το όχημα UNIMOG U400

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκε από το περ/κό συμβούλιο η οριστική παραχώρηση

Kαι τυπικά ανήκει πλέον στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου το όχημα πυρόσβεσης  τύπου ΕΛΒΟ – UNIMOG U 400, καθώς το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλε-συνεδρίασης  την οριστική παραχώρηση του οχήματος με σκοπό την πλήρη ένταξή του στον πυροσβεστικό της στόλο. Το όχημα ήταν δωρεά της Αυστραλιανής κυβέρνησης, παραχωρήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας το 2010 και η Πυροσβεστική το αξιοποιεί μέχρι και σήμερα στο επιχειρησιακό της πλάνο. για τις ανάγκες δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στον νομό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, η επικύρωση τη παραχώρησης στο Πυροσβεστικό Σώμα θα λύσει μια σειρά από γραφειοκρατικά –και όχι μόνο- προβλήματα σχετικά με τη χρήση του.

«Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν στην κίνησή του, καθώς οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποχρεούνται σε ανανέωση της πολιτικής επαγγελματικής τους άδειας (ανανέωση κάθε 5 έτη και αρκετά κοστοβόρα διαδικασία) για το χειρισμό οχήματος με πινακίδα κυκλοφορίας Μηχανήματος Έργου (Μ.Ε.) , ενώ για τα οχήματα του στόλου της Πυροσβεστικής είναι επαρκής η υπηρεσιακή άδεια. Επιπλέον, θα ενταχθεί στη σουίτα λογισμικού ENGAGE IMS/CAD/ARLS της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, για λόγους που αφορούν στη μέγιστη αξιοποίηση των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου λογισμικού πραγματοποιείται μόνο σε μηχανήματα έργου ή υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία του μηχανήματος θα βοηθήσει πολύ στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου καθώς είναι  άμεσης επέμβασης, με μεγάλη ικανότητα κίνησης σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές»,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος