FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα του Δ. Σ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Αναγκαίες οι άμεσες αποζημιώσεις στους παραγωγούς

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την άμεση καταγραφή των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ  και την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στα τέλη Ιανουαρίου ζητά με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου.

Όπως επισημαίνει το σχετικό κείμενο, οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου οι πληγέντες παραγωγοί αφενός να καλύψουν τις ανάγκες τους και αφετέρου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις της ζωής τους αλλά και της επόμενης  καλλιεργητικής περιόδου.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ζητά την καταβολή της ειδικής εφάπαξ ενίσχυσης στους καλλιεργητές εσπεριδοειδών λόγω COVID – 19 ανά στρέμμα,  με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ υπό τη μορφή μέτρου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Στις 4-1-2021, 20-01-2021  και 26-1-2021 στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κι όχι μόνο κι ειδικότερα στις  Κοινότητες  Μακρισίων, Καλυβακίων, Κάτω Σαμικού, Πλουτοχωρίου, Διασέλλων και Φρίξας  καταστράφηκαν οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών, κηπευτικών κι ελαιόλαδου  από τις ακραίες ισχυρές βροχοπτώσεις, τις ανεμοθύελλες και  τον παγετό,  ενώ  σε ορισμένες περιοχές  η ζημία άγγιξε το 100% της παραγωγής», επισημαίνεται.

Το κείμενο του ψηφίσματος γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρ. Λυκουρέντζο, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος