FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία -για πρώτη φορά- το Eτήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ημερομηνία: 03-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Τον Νοέμβριο του 2024 στο συνεδριακό κέντρο  της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας  το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας»

Από τη πόλη των Σερρών όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, δόθηκε η σκυτάλη- για πρώτη φορά – στην Ηλεία για το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, παρουσία του προέδρου της Ε.Μ.Ε κ.Φελλούρη Ανάργυρου, του γενικού γραμματέα κ.Τυρλή Ιωάννη, των υπολοίπων μελών του Δ/Σ της Ε.Μ.Ε και των προέδρων και εκπροσώπων των 40 παραρτημάτων της Ε.Μ.Ε από όλη τη Ελλάδα, έγινε η επίσημη παρουσίαση του 39ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας από το πρόεδρο του παραρτήματος Ε.Μ.Ε Ηλείας κ.Τσόπελα Ιωάννη.

Ο κ.Τσόπελας ευχαρίστησε το πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Μ.Ε και ιδιαίτερα την ειδική γραμματέα της Ε.Μ.Ε κ. Καλαμπόκα Αθηνά για την επιλογή της Ηλείας ως διοργανωτή του 39ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, και τόπο υψηλού συμβολισμού και στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου το Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που αποτελεί το κορυφαίο ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας στο κόσμο. Η καθιερωμένη δεξίωση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα «Rifugio» στο Στρέφι. Ακολούθησε η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο εκ μέρους του Παραρτήματος Ηλείας στο οποίο έγινε αναφορά στη πρωτεύουσα του νομού Ηλείας το Πύργο αλλά και χαρακτηριστικές περιοχές του νομού μας (Αρχαία Ήλιδα – κάστρο Χλεμούτσι – Λίμνη Καϊάφα – Λιμάνι Κατακόλου κ.α ).

Παρόντες στη παραπάνω εκδήλωση ήταν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Ν. Ηλείας Κουσινιώρης Γεώργιος(αντιπρόεδρος), Δεδότση Βασιλική (γενική γραμματέας), Παπαδόπουλος Άγγελος (ταμίας), Κόρδας Τιμόθεος, Μικελόπουλος Δημήτριος, Αρβανιτάκης Διονύσιος (Μέλη) ενώ μας τίμησαν με τη παρουσία τους στο Συνέδριο και οι σύμβουλοι των Μαθηματικών κ. Οικονόμου Φώτιος και Φυσικών Επιστημών κ.Μπίρμπα Μαρία.

Προσφέρθηκαν 60 πακέτα δώρων με τοπικά προϊόντα σε όλα τα παραρτήματα και το προεδρείο της Ε.Μ.Ε τα οποία ήταν προσφορά :

· Του Αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλου Θεόδωρου εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

· Της εταιρείας Κονσερβών «ΚΥΚΝΟΣ»

· Της ποτοποιίας «Μυλωνάς»

· Της οινοποιίας «Κωνσταντινόπουλος»

Το σκαρίφημα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν προσφορά του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Πύργου κ.Φωτόπουλου Γεώργιου. Το βίντεο που προβλήθηκε δημιουργία της Κουσινιώρη Αγλαΐας.

Καλή αντάμωση λοιπόν σε ένα χρόνο στο πιο δοξασμένο ιερό τόπο της Αρχαίας Ελλάδας στο σύμβολο συμφιλίωσης και συναδέλφωσης των λαών, την Αρχαία Ολυμπία. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot