FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία: 22-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46213″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δημοσιεύματα της «Πρωινής»

Στη Βουλή έφτασαν τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, τα οποία ανέδειξε η «Πρωινή» με δημοσιεύματά της τις τελευταίες ημέρες, καθώς έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Υγείας, ΒασίληΚικίλια. Στο κείμενο της ερώτησης παρατίθενται αναλυτικά όσα κατέγραψε το ρεπορτάζ της «Πρωινής», όπως οι εκτός έδρας οφειλές 16 μηνών στους διασώστες, οι βλάβες στα 20 από τα 42 ασθενοφόρα, η υποστελέχωση στο προσωπικό του τομέα Πύργου, οι συνεχείς διακομιδές από την Ηλεία στην Πάτρα, οι ανθυγιεινές συνθήκες στο κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, κ.ά.

Στην ερώτηση γίνεται ειδική αναφορά στο πλήρωμα του Πύργου, όπου επισημαίνεται ότι «ενώ υπάρχει σοβαρή έλλειψη στη δύναμη των διασωστών, με απόφαση/πράξη του Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, μετακινήθηκαν δύο διασώστες στο Παράρτημα Πάτρας, ενώ ένας ακόμα συνταξιοδοτείται το αμέσως επόμενο διάστημα. Δηλαδή από 35 άτομα προσωπικό, στον Τομέα του Πύργου παραμένουν 32, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή» και ερωτάται ο υπουργός «αν τηρήθηκαν οι σχετικές προβλέψεις του ν. 3825/2007».

Στο κείμενο τονίζεται εκ νέου ότι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού πολλών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας, Πύργου και Ζακύνθου απαιτείται να γίνονται συνεχείς διακομιδές περιστατικών στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα τα επείγοντα περιστατικά στις περιοχές αυτές και επισημαίνεται ότι διαμορφώνεται «μια ιδιαιτέρως επισφαλής υγειονομικά κατάσταση για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα».

Οι ερωτώντες βουλευτές ασκούν δριμεία κριτική στο υπουργείο Υγείας, καθώς αναφέρουν ότι «το κλίμα διάλυσης και η εμφανής πρόθεση αποδόμησης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί και στη Δυτική Ελλάδα. Η πλήρης αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας είναι εμφανής», ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα προβλήματα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot